algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'apassionant món del cel·luloide, a l'abast

El Cinema Club Palma desenvolupa les seves activitats cada dijous al Casal de Joves

El Cinema Club Palma es comença a moure. La primera associació de Palma d'aquestes característiques ja fa dos dijous que dóna prova de quins són els seus plantejaments amb la inauguració d'una sèrie de projeccions de pel·lícules en el Casal de Joves de Palma. En aquesta ocasió es va poder veure el film japonès Akira, i Doce monos completarà aquest primer cicle «Acción Mutante» i el nou muntatge de Blade Runner.

Cinema Club Palma és, a hores d'ara, un grup de vuit joves obert a la incorporació de nous socis. Tomàs Porcell, el president, i Antonio de Fuentes, tresorer, són els autèntics cervells de la iniciativa.

«Aquest és un projecte que tenim en ment des de fa bastant temps, encara que fa quatre mesos que ens vàrem començar a moure», comenta Tomàs. La primera passa que feren va ser dirigir-se a Cultura de l'Ajuntament, des d'on se'ls va indicar que el millor lloc per desenvolupar la seva activitat era el Casal de Joves, d'ús gratuït.

Varen fer un primer tempteig amb quatre pel·lícules, entre elles Apollo XIII i El color porpra, «però la cosa no va tenir molt d'èxit, perquè creim que no li vàrem fer gaire publicitat», explica Antonio.

Per a la nova incursió es varen fer ressò a les diferents revistes universitàries i al T'interessa.

Després de diverses reunions, es varen decidir a entrar en acció. La ciència-ficció, «un gènere que creim que té molt de ganxo», protagonitza el primer cicle. «La nostra intenció és desenvolupar d'altres activitats, com cinefòrums i xerrades generals sobre el cinema», comenta Tomàs. Un projecte de futur més ambiciós és la realització d'un festival. Més immediata, potser, sigui l'adquisició d'un projector de cinema, ja que de moment les sessions es fan en format vídeo.

Per assolir aquesta despesa possiblement hauran de demanar subvencions «a qualsevol institució o empresa privada que ens vulgui escoltar», afirmen, i afegeixen que «som una associació de gent jove a qui no l'interessa guanyar doblers. Això que feim ho feim per hobby. Només volem oferir un producte d'oci amb ajut de subvencions i d'una petita quota de socis, que esperam que s'incrementin. De moment, després de les primeres sessions, ja hi ha diverses persones interessades». En aquest primer període de tempteig, el Cinema Club Palma anirà oferint diversos cicles per arribar a tothom i així poder avaluar la resposta del públic, «al qual ens volem adaptar».

El que està clar és que aquests joves apassionants pel cinema volen arribar enfora. La primera parada: una web a Internet que ja està en construcció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.