muy nuboso
  • Màx: 11.14°
  • Mín: 7.77°
10°

Una exposició mostrarà aspectes inèdits de la prehistòria de Menorca

El Consell Insular de Menorca, la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Ciutadella han acordat organitzar conjuntament el muntatge de l'exposició denominada Coves des Càrritx i des Mussol. Ideologia i societat a la prehistòria de Menorca.

Aquestes tres institucions han finançat els programes d'excavació i investigació en els jaciments esmentats. Gràcies a aquests programes s'estan obrint línies d'investigació fins ara insospitades per a la prehistòria de l'Illa, ja que s'ha revelat que els dos jaciments són excepcionals. Aquesta excepcionalitat s'emmarca en el context de la prehistòria del Mediterrani occidental, ja que ha aportat dades inèdites en la investigació de les comunitats prehistòriques de Menorca.

Les tres institucions expressen en el conveni signat la necessitat de «difondre els resultats obtinguts d'aquest treball d'investigació interdisciplinar i internacional», i consideren que la millor manera és el muntatge de la mostra amb els materials trobats en els jaciments des Càrritx i des Mussol.

L'exposició s'instal·larà en el Museu Municipal des Bastió de sa Font de Ciutadella. El Consell Insular de Menorca hi aportarà 7'2 milions de pessetes, mentre que el departament d'antropologia social i prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona dissenyarà el projecte expositiu i s'ocuparà del muntage.

D'altra banda, l'Ajuntament de Ciutadella cedirà al Consell Insular de Menorca l'ús de la planta baixa del Museu des Bastió de Sa Font per a la instal·lació de l'exposició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.