algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Agermanament a la vista entre Agrigent i Palma

Una delegació siciliana es reuneix amb responsables de Cort

329
Fageda, encantat de rebre el batle d'Agrigent, Calogero Sodano (segon).

Un vaivé continu ha fet que Agrigent i Palma hagin posat fil a l'agulla perquè les dues ciutats s'agermanin. Durant aquests dies té lloc la primera presa de contacte entre una delegació de la ciutat siciliana, encapçalada pel batle Calogero Sodano i un grup de treball de Cort, que formen, entre d'altres el regidor de turisme, Joan Bauzà, i Antònia Ginard, cap de la secció provisional de Turisme.

Ahir matí, la jornada va començar a les 09.45 hores, en una primera reunió en què s'incorporaren Esteve Bardolet (en representació de la Cambra de Comerç), Eduardo Zamorano (president d'Aviba) i Miquel Vidal (president dels hotelers de la Platja de Palma).

De fet, segons va explicar el regidor Bauzà, «la ciutat d'Agrigent vol estudiar el turisme de l'illa. Si seria exportable el nostre model a aquesta illa italiana que és tan a prop nostre».

Però Bauzà també es va fer ressò dels llaços culturals que hi ha entre aquests dos municipis de la conca mediterrània, que han begut de les mateixes fonts culturals. Ahir matí, va ser aquest regidor el que va acompanyar la delegació a fer un recorregut pel centre de Palma en què varen poder veure l'arquitectura de la Seu i de l'Almudaina, fent palesa la unió que hi ha entre els dos pobles.

Però tal volta hi ha una persona clau entre Palma i Agrigent: Bartomeu Ensenyat. L'arqueòleg, alma mater del Festival Foklòric de Palma, està sent recordat durant aquests dies perquè el seu grup, els dansadors de La Vall d'Or, va guanyar el concurs internacional de folklore d'Agrigent el 1955. Des d'aleshores, la relació ha estat molt fluïda: Ensenyat era jurat del concurs d'Agrigento, i Enzo Lauretta, regidor de Cultura de la Ciutat, tornava la visita sent també jurat del Festival Internacional de Folklore de Palma.

La delegació agrigentina es va reunir ahir matí amb els organitzadors d'aquest festival, a més de mantenir una audiència amb Rosa Estaràs, consellera de Presidència del Govern Balear. Avui la visita serà en indrets de la zona de Tramuntana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.