nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Obres de la Fundació Miró a Mallorca s'exposaran a Roma aquesta tardor

«La trangressione» es dedica a la darrera i més radical etapa del pintor

35542
«Sense títol, h.», una de les obres que s'exposaran al Nazionale dei Risorgimento.

Cinquanta-tres obres de la darrera etapa del pintor, procedents en la seva majoria de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, integren l'exposició Joan Miró. La trangressione, que s'inaugurarà el 5 de novembre al Museo Nazionale dei Risorgimento de Roma. Complementen les peces sortides de la fundació mallorquina altres cedides pel Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia i per successió Miró.

Com indica el títol, l'objectiu de l'exposició és mostrar el Miró més radical, l'artista que durant la dècada dels setanta va aconseguir situar-se molt a prop de l'objectiu que s'havia proposat: assassinar la pintura.

No serà aquesta l'única exposició dedicada a l'autor de les Constel·lacions que es realitzarà aquesta tardor amb fons procedent de Palma. Dilluns que ve s'inaugurarà a Bogotà Miró en Mallorca, una exposició que reuneix quaranta-vuit obres, en aquest cas sortides íntegrament de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.

D'altra banda, aquesta institució té ja pràcticament enllestida la programació per a la temporada vinent. Abans que no acabi l'any acollirà la mosta Abans de l'informalisme, que reunirà obres d'artistes abstractes espanyols que treballaren els anys quaranta i cinquanta, abans de l'aparició de grups com Dau al set. Per al 1999 la Fundació prepara una exposició dedicada al Miró gravador, mentre que el 12 d'octubre vindran a Palma obres de la Fundació de Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.