cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

França i Gran Bretanya recorden amb discreció la mort de Diana

El primer aniversari de la mort de la princesa Diana serà commemorat aquest cap de setmana de forma discreta, tant a París com a Londres, en contrast amb l'espectacular onada d'emociió que provocà la seva tràgica desaparició.

Avui vespre, les televisions del món sencer concentraran els seus projectors a les rodalies del pont de l'Alma, a París, on Diana morí, però només una associació cultural, Odyssé, Découverte, convocà un homenatge públic. Durant la cerimònia es posaran flors i espelmes per retre homenatge «a la princes Diana i la seva acció humanitària».

Per la seva part, l'ambaixada de Gran Bretanya a París reiterà que els familiars de Diana i la família reial demanaren que aquest aniversari «sigui un moment de reflexió personal». L'ambaixador es limitarà a anar a l'església anglicana de Saint-George com acostuma a fer cada dimenge.

La batlia de París també demanà discreció. La municipalitat proposà a l'ambaixada de Gran Bretanya, el passat mes de novembre, posar el nom de la princesa a un establiment per a nins. «Continuam esperant que l'ambaixada ens contesti», indicà la batlia, que recordà que cal deixar passar cinc anys des de la mort per posar el nom d'un finat a un carrer.

A Gran Bretanya, la major part de les celebracions tindran lloc demà, quan la reina Isabel II, el seu fill Carles i els seus fills William i Harry assisteixin a una cerimònia religiosa en record de la princesa de Gal·les a la capella de Carthie, prop del castell de Balmoral, a Escòcia, on la família reial es reuní per passar el cap de setmana. El primer ministre britànic, Tony Blair, i la seva esposa també hi seran. Avui també es faran pregàries a nombroses esglésies de la Gran Bretanya.

Demà, totes les banderes s'hissaran a mitja asta i es farà una missa en memòria de Diana i de la mare Teresa de Calcuta, que morí poc després de la princesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.