nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• Pintura
El Liceu convoca quatre pintors

El Liceu de Barcelona ha convocat un concurs en què quatre pintors catalans es disputaran la decoració del sostre de la sala, després que Miquel Barceló va renunciar a la proposta que li va fer l'equip gestor del teatre. Per alguns membres del patronat, Antoni Tàpies era la primera opció per a aquest encàrrec, però finalment no es va arribar a concretar amb ell aquesta proposta. Sembla que l'altre candidat, el felanitxer Miquel Barceló, no va voler renunciar a la seva agenda d'exposicions i viatges, encara que alguns expliquen que la seva renúncia va ser deguda a un desacord sobre els honoraris que havia de rebre per la feina. Un dels quatre artistes convocats al concurs és Xavier Grau, artista abstracte i de gran potència expressiva. Els altres són Ferran Garcia Sevilla, qui atorga a les seves obres grans efectes de bidimensionalitat; Frederic Amat, col·laborador habitual al món de l'escena; i Perejaume, qui anteriorment ja va col·laborar en la decoració del teatre líric de Barcelona.

• Història
Els estereotips ajudaren a la modernització

L'historiador i hispanista nord-americà David Ringrose defensà ahir a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo que els estereotips negatius sobre Espanya, «carregats de certa veritat», han contribuït paradoxalment a la modernització del país i a la seva integració a Europa. Ringrose, autor de nombrosos llibres sobre la Història d'Espanya, participà en el curs d'estiu titulat Entre dos 98: l'agenda de la modernització espanyola i analitzà les conseqüències a llarg termini dels estereotips sobre la manca d'esperit empresarial, la dèbil identitat nacional i les característiques de la burocràcia a l'Estat espanyol. EFE.


• Fotografia
Eduardo Cortils vol multidisplinarietat

L'artista fotogràfic Eduardo Cortils, que compta amb exposicions permanents en el Metropolitan Museum de Nova York, en el Reina Sofia i a l'Injuve de Madrid, va manifestar ahir que «és fonamental» la combinació entre disciplines artístiques distintes, com la imatge i la paraula. Cortils, que presentà la seva obra en el curs Fotografia a fi de segle de la Universitat Internacional d'Andalusia en la seu Antonio Machado de Baeza (Jaén), advocà per la «necessària presa de consciència dels autors fotogràfics de la importància de la paraula escrita i parlada».

• Literatura
Roben la darrera novel·la de Prada

L'escriptor espanyol Juan Manuel de Prada, guanyador del darrer premi Planeta de literatura, va ser víctima d'un robatori de novel·la en ser-li sustreta, en un descuit, en una estació d'autobusos, una computadora portàtil amb el text de la que havia de ser la seva pròxima obra. L'ordinador i la novel·la que contenia es volatitzaren en un instant mentre l'autor esperava un autobús. Prada no tenia còpia de seguretat i dóna simplement per perduda l'obra. AFP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.