algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
19°

Segueix la discriminació lingüística: 'Avatar 2' ja no es pot veure en català a Balears

La nova seqüela del film 'Avatar', estrenada la setmana passada als cimenes d'arreu de del món, fou notícia pel menyspreu de les sales de cinema vers el doblatge en català. De totes les sessions que hi havia programades pel dia de l'estrena, 'Avatar: el sentit de l'aigua' només es pogué veure en la llengua pròpia de les Illes Balears a una única sala en tot l'arxipèlag i just en molt comptades sessions.

Una setmana després, la pel·lícula ja no es projecta enlloc en català. La sala Ocimax, a part de la primera sessió el dia de l'estrena en hora de baixa afluència, n'ha programat en versió estàndard, VIP, 3D i VOSE, però no hi ha prevista cap projecció en català per aquest cap de setmana.

La sala de cinema Ocimax havia afirmat, fa una setmana, que llavors encara no es podia preveure la continuïtat de la projecció en català per no tenir planificada la cartellera. Ara, es constata que l'oferta de la pel·lícula en català respongué a una política de blanquejament de la discriminació que pateix el català a l'escena cultural cinematogràfica, malgrat no comportar cap sobrecost a qui podria fer quelcom per evitar-la.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per @Emigrante, fa 9 mesos
Sí Emigrante apàtrida, com voltros que predicau sa obligatorietat universal des castellà.
Tot i així, et desitg feliss navidazz. Dit tal com vos mola, veritat ?
Valoració:3menosmas
Per Llucmajorer, fa 9 mesos
Jo vaig anar a veure-la, vaig ser dels primers a comprar entrada per internet, dies abans d'anar-hi si tornaves a entrar a internet per comprar entrada, posava que no en quedaven, estava marcat com a complet, era mentida, perquè la sala estava mig buida, el primer dia d'emissió.
Que punyetes ens estan fent?, què no és això un nou atemptat contra la nostra llengua?
Valoració:8menosmas
Per Emigrante, fa 9 mesos
Por supuesto @Xisca.
"Aquí tot ha de ser obligat".
Esa debe ser la consigna para que triunfe el catalán.
Valoració:-3menosmas
Per xisca, fa 9 mesos
Aquí tot ha de ser obligat, i no hi ha cap llei que reguli i ens asseguri un tant per cent de cinema en català. On són els polítics que s'encarreguen d'aquestes situacions?
Molt d'interès NO hi posen. Son del PP ? del PSOE? del PSM ? Quina cultura mes missera. I ens queixam dels foresters espanyolistes?!! Els que tenim a casa és el que hem de vigilar... i NO estan a l'altura d'un ca assegut.
Valoració:7menosmas
Per xisca, fa 9 mesos
Així dons, ens han mentit. Com tots. Com sempre.
Valoració:6menosmas
Per Mallorquín, fa 9 mesos

A lo mejor si lloramos muy fuerte todos juntos….
Valoració:-3menosmas
Per Je, je, je..., fa 9 mesos
A ningú no li interessa veure pelis dolentes. Que la mirin els espanyols!
Valoració:0menosmas
Per Retrat, fa 9 mesos
Serà perquè hi ha una certa similitud entre els natius de Pandora i els dels Països Catalans. I ténen en por de que interpretem la pel.lícula, com una metàfora del que ens fan a noltros els imposadors del Castellà, que han vingut aquí sense demanar-nos permís ni fer punyetera falta.
Valoració:5menosmas
Per gran pérdida, fa 9 mesos
Una gran pérdida para la HUMANIDAD
Valoració:0menosmas
Per poligonera, fa 9 mesos
Ley oferta/demanda
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente