algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

'Las leyes de la frontera' i 'El ventre del mar' copen les nominacions als Premis Gaudí

193887

'Las leyes de la frontera' de Daniel Monzón, amb 13 nominacions, 'El ventre del mar' d'Agustí Villaronga, amb 12, i 'Libertad' de la debutant Clara Roquet, amb 11, són les pel·lícules amb més nominacions dels XIV Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, que es lliuraran el 6 de març al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Ho han anunciat aquest dimarts en la lectura de nominats de les 22 categories a La Pedrera de Barcelona els intèrprets Francesc Orella i Maria Molins, i a aquestes tres pel·lícules els segueixen 'Mediterráneo' de Marcel Barrena, amb 10 nominacions, i 'Sis dies corrents' de Neus Ballús, amb nou.

Dels 59 films candidats, un total de 28 títols han passat a la segona volta de votacions, que arrenca aquest dimarts i es manté oberta fins al 25 de febrer: per segona vegada a la seva història, els Gaudí tenen una presència majoritària de dones finalistes, amb un 54%.

A la categoria de Millor pel·lícula competiran quatre produccions en llengua catalana: 'El ventre del mar', 'Sis dies corrents', 'Visitant' d'Alberto Evangelio i 'Tros', de Pau Calpe Rufat, mentre que a la de Millor pel·lícula en llengua no catalana lluitaran pel Gaudí 'Las leyes de la frontera', 'Libertat', 'Mediterráneo' i 'Tres', de Juanjo Gímenez.

Neus Ballús, Agustí Villaronga, Daniel Monzón i Clara Roquet optaran a la Millor direcció, mentre que en la categoria de Millor guió repeteix Ballús al costat de Margarita Melgar -pseudònim de Montse Gangés i Ana Sanz Magalló-, Villaronga i Roquet, als quals se sumen Juanjo Giménez i Pere Altimira per 'Tres'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.