Una casa d'orfes per dedins (1875)
En visitar una casa d'orfes, l'escriptor francès Alphonse Daudet (Nimes, 1840-París, 1897), es va sentir molt trist i decebut. Així ho contava en la seva correspondència. La seva bonhomia estava fora de tot dubte i els orfes parisencs eren nombrosos. El problema de la prostitució, de les mares fadrines i dels infants bords estaven de plena actualitat. El concubinat dels aristòcrates i els burgesos, també. Aquestes impressions les donava a conèixer dos anys després a través dels seus relats de ficció, com ho feia o ho havia fet també a Anglaterra Charles Dickens. Daudet havia començat els seus estudis d'infantesa en el Liceu de Lió, però per manca de recursos econòmics dins la seva família els hagué d'abandonar per a cercar tot seguit una feina. Passat un temps, el seu germà, el 1857, l'ajudà a aconseguir una ocupació fixa a París, al costat del secretari del duc de Morny. Així, amb un sou segur, es pogué dedicar al que més li agradava, la literatura, i aquesta, dins l'escola naturalista, és a dir, en l'exacta observació de la realitat, però no d'una manera crua sinó emotiva.
També a Illes Balears
- Rebuig a l’Ironman Mallorca pel «greuge que representa per als residents» i «per l’ús abusiu de les infraestructures públiques»
- Milers de persones omplen a vessar Santa Maria per a cridar ben fort: «Sí a la llengua!»
- El bisbe Taltavull ordena dos nous diaques al servei de la Diòcesi de Mallorca
- Alerta a Campos per un repartidor de begudes amb tatuatges nazis
- Promouen un boicot a Mercadona: «Ens vol vendre les patates de la colonització, fetes per israelians a terres palestines robades»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.