La guerra Massini-Gayarre (1882)
Comença en el Teatre Reial, a Madrid, l'estupidesa d'una guerra de senyorets aristòcrates i burgesos. «Massinistas» i «gayarristas», és a dir, seguidors dels cantants Gayarre, espanyol, i Massini, italià, potser, com diu Federico Bravo, influïts per l'ambient dels toros, aleshores dividit per «frascuelistas» i «lagartijistas», això és, dels torejadors de l'època Frascuelo i Lagartijo. Així, els fanàtics de cada banda, en el pati de butaques i les llotges, semblen una festa taurina plena de passions bordes. Quan canta Massini, els «gayarristas», criden, insulten i protesten. El mateix li passa a Gayarre, amb els seus contraris. Això destrossa els espectacles i no poques vegades, els responsables de l'edifici, es veuen obligats a baixar el teló i demanar l'ajut dels guàrdies municipals. Una nit d'aquell any, tal dia com avui, els «gayarristas», més exaltats que mai, fora de control, impedeixen actuar Massini. Hi ha crits, xiulos, ofenses, cops amb les sabates a terra, butaques trencades... Tremolós, el director del teatre, surt a l'escenari i diu:
També a Illes Balears
- Rebuig a l’Ironman Mallorca pel «greuge que representa per als residents» i «per l’ús abusiu de les infraestructures públiques»
- Milers de persones omplen a vessar Santa Maria per a cridar ben fort: «Sí a la llengua!»
- Alerta a Campos per un repartidor de begudes amb tatuatges nazis
- El bisbe Taltavull ordena dos nous diaques al servei de la Diòcesi de Mallorca
- Promouen un boicot a Mercadona: «Ens vol vendre les patates de la colonització, fetes per israelians a terres palestines robades»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.