cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
27°

Denuncien l'Ajuntament de Palma per exigir estar al corrent del pagament del lloguer per a empadronar-se a la ciutat

228745

Consumidors i Usuaris de Balears (Consubal) ha denunciat l'Ajuntament de Palma davant l'AEPD (Agència Espanyola de Protecció de Dades) per exigir estar al corrent del pagament del lloguer a les persones que necessitin empadronar-se a la ciutat.

Segons denuncia l'associació, un dels requisits que s'exigeixen a les OAC és la del rebut del lloguer del mes en què se sol·licita l'empadronament, cosa que, segons Consubal, són dades de caràcter personal i, per tant, protegides. Segons el president de Consubal, Alfonso Rodríguez, les darreres setmanes s'estan rebent queixes de residents a qui, entre altres documents, se'ls ha exigit el rebut del lloguer del mes en curs, en conseqüència, estar al corrent de pagament del lloguer.

Segons explicava Rodríguez, entre els requisits exigits per a l'empadronament publicats a la web de l'Ajuntament no figura estar al corrent de pagament del lloguer, per la qual cosa des de Consubal es considera una extralimitació de l'Ajuntament. Des de Consubal, s'ha enviat escrit a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades perquè analitzin i informin sobre si l'exigència de l'Ajuntament és dins de la norma i que no atempta contra el dret dels consumidors a protegir les dades de caràcter personal.

Rodríguez denuncia que «aquest incomprensible posicionament de l'Ajuntament és contrari al dret dels consumidors a empadronar-se al domicili on tengui fixada la seva residència, limitant els drets de les persones i posicionant-se, com és habitual, al costat dels més forts en aquest àmbit i contra les persones que pateixen els problemes de l'habitatge, ja que aquesta discriminació afecta molts altres àmbits i drets dels ciutadans com el dels descomptes de viatges, accés a serveis municipals, metges, etc».

Finalment, des de Consubal s'exigeix que cessin immediatament aquestes practiques i propiciïn el registre al padró municipal d'habitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M'han decebut molt, fa 2 mesos
Si les esquerres fan costat a tota la genteta pobra que ve aquí, a la que hem fe mantindre noltros i respectar els seus costums, malgrat ells no vulguin respectar els nostres. I els volen acollir, sense tampoc haver-se'n d'assabentar de si només són pobres, o si també hi ha delinquents, criminals i terroristes entre ells, però que per contra, posen pegues i barren el pas, a tots els que venen d'Europa i d' altres països occidentals, que ténen doblers, paguen els impostos locals que els pertoquen, no ténen antecedents penals, se comporten educadament, i no els hem de donar cap dobler, si no que fins i tot molts dónen feina als nostros, que esperin el meu vot d'asseguts. I com el meu, el de moltes més persones, que també els hem vist la pota peluda del llop disfressat de padrineta.
Valoració:-2menosmas
Per Josep Miquel, fa 2 mesos
Vaja com no podia esser d'altre manera el opinardor "buboteta Aspre" aplaudeix que el Ajuntament faci una cosa que no pot fer. Si hi ha un contracte entre llogater i llogatari el Ajuntament els ha d'empadronar si, o si. Per qüestions de pagar al dia es el llogater que ha d'acudir als Tribunals.
Valoració:1menosmas
Per Ben fet, fa 2 mesos
No en faltaria d'altra, que empadronàssin a gent de fora, sabent que son insolvents.
No s'ha de tornar repetir l'error de Zapatero, amb la seva regularització massiva d'immigrants. A on puntuaven els delictes comesos, a l'hora de demostrar el temps que feia que arrossegaven per aquí, per tenir tot el paperum.
Valoració:-3menosmas
Per supongo, fa 2 mesos
Lógico de toda lógica.
Además de estar al corriente, debes demostrar que realmente tienes derecho a ello. Supongo que ahora no van a salir tipos mostrándose en contra de lo que se hace con criterio. Supongo.
Valoració:1menosmas
Per Joana, fa 2 mesos
Consubal, caravana colonial per assimilar-nos als espanyols.
Valoració:-5menosmas
Per De Asprer, fa 2 mesos
Gran gestió per part de l’Ajuntament, s’hauria de extendre a totes mes institucions.
Tothom ha d’estar el dia dels pagos, tant d’impostos com d’obligacions contractuals.
Hem d’acabar amb el frau i l’abus.
Només d’aquesta forma les persones realment necessitades tindran garantitza des les ajudes!!!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente