nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

PP i VOX aproven el canvi de data de la Diada de Mallorca

El Partit Popular i VOX han aprovat al Consell de Mallorca, per majoria absoluta, el canvi de data de la Diada de Mallorca, del 31 de desembre al 12 de setembre, amb els quinze vots en contra del PSIB- PSOE, El Pi i MÉS.

La justificació del canvi de data que sostenen PP i VOX fa referència a la successió de Jaume II, que es va produir el 12 de setembre del 1276, quan aquest va confirmar la Carta de Franquesa. Però sobretot respon al compliment d'un dels punts de l'acord de governabilitat entre la dreta i l'extrema dreta.

Els partits de l'oposició han criticat el canvi de data, com ja varen manifestar en el ple del desembre passat, en el qual es va aprovar inicialment, i han assenyalat que es tracta d'una decisió política per una data «sense rellevància històrica».

Cal recordar que el Consell va obrir un tràmit administratiu que permetia registrar al·legacions respecte a la modificació de data. Se'n varen registrar dues: una del PSIB-PSOE i una altra de l'Obra Cultural Balear (OCB), i ambdues han estat desestimades pels tècnics jurídics de la institució insular.

L'OCB ha aconseguit més de 2.400 signatures a favor de la Diada de Mallorca el 31 de desembre i més d’un centenar d’historiadors i 25 batles de Mallorca han donat suport al manifest que demana, al Consell de Mallorca, que no substitueixi la data històrica de celebració de la Diada de Mallorca per una data que recorda un fet irrellevant, el 12 de setembre, i sense tradició popular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per conisi, fa devers d'un mes
i perque no posen el 18 de juliol aquesta data sin que els hi va que ni pintada amb la seva idiologie de fatxas i ignorants
Valoració:2menosmas
Per Manacorí, fa devers d'un mes
Vaja, vaja. "Esborrar dels llibres els Paisos Catalans..." [sic]. Qualque xovinista espanyol un poc saberut ens pot informar com "s'esborra" qualque cosa que segons ells no existeix ?

El "negacionisme" fatigant del xovinisme espanyol ultra si que es pot rebatre i esborrar, solament nos cal més sentit comú, més informació, foragitar prejudicis i qualque dosi d'autoestima.

Fora mandra !
Valoració:-1menosmas
Per Pobleret, fa devers d'un mes
Per a mi com PP i VOX volen celebrar la díada de Mallorca el día que en Jaume II va fer un pet merdós a Perpinyà ( que era allà on estava més ). El 31 de Desembre sempre serà l' origen de la nostra llengüa i del poble mallorquí. L'història és la que és.
Valoració:0menosmas
Per García, fa devers d'un mes
L’estupidesa no te límits, no és ignorància. Saben perfectament que això serà efímer, com ells
Valoració:2menosmas
Per Blai, fa devers d'un mes
La rucada de PP i VOX. Serà el seu día. Cada vegada més anlfabèsties
Valoració:2menosmas
Per ergo, fa devers d'un mes
Si senyor, voluntat popular
Valoració:1menosmas
Per Amigueta XISCA, fa devers d'un mes
Germanor amb Catalunya, i amb Aragó per sa conquesta, i amb la resta del estat Espanol per els anys d´historia, i amb el nord d´Africa, i en 100 anys amb Alemanya ... lo que mai será esborrat dels llibres son el Paisos Catalans, perque mai entrarán en el llibres per inexistents. Mai! Pero mai eh ....
Valoració:-2menosmas
Per joan guasp, fa devers d'un mes
No sé d'on treuen tant odi i tanta malvolença. Són veritables enemics del poble. Quanta, quanta misèria moral!!!
Valoració:-5menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
Més aviat diria que és INCULTURA i RÀBIA a tota la història real de la germanor de Mallorca amb la resta de terres catalanes. Direu el que voldreu. Fareu el que voldreu. Però per sempre mes, la HISTÒRIA ens serà fidel i ens reconeixerà la nostra catalanitat. I vosaltres, sereu ignorats i esborrats dels llibres.
Valoració:2menosmas
Per Lluís Martí, fa devers d'un mes
Així culmina l'apologia de l'ignorància i de l'autoodi. Un fet sense gaire repercussió eclipsa el fet històric més transcendent de la història de Mallorca, la conquesta catalonaragonesa del 1229. De fet, sense la Conquesta del 1229 per Jaume I, no hi hauria franqueses i Jaume II no les hauria pogut jurar, evidentment!
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente