cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'equip d'Armengol sosté que no hi va haver «estafa» a les Balears amb les màscares de la trama Koldo

Isaac Buj - Europa Press

La presidenta del Congrés espanyol, Francina Armengol, sosté que no es va produir cap estafa amb el material que el Govern va adquirir a l'empresa 'Soluciones de gestión y apoyo a empresas', vinculada a la trama Koldo, l'abril del 2020 i destaca que, en aquell moment, la majoria d'administracions també varen adquirir material per a ús domiciliari, encara que l'objectiu era enviar-lo al personal dels hospitals i de les forces de seguretat.

Així ho asseguren des de l'entorn de l'expresidenta de les Illes Balears en resposta a la informació publicada aquest dilluns pel diari 'El Mundo', en què s'afirma que l'Executiu balear va abonar 3,7 milions d'euros per aquestes màscares sabent que eren inservibles per a fins sanitaris.

Aquesta informació es basa en uns correus interns en què el subdirector de Compres i Logística, Antonio Mascaró, deixava constància que les màscares que havien arribat a Mallorca no eren per a ús hospitalari.

Des de l'entorn d'Armengol s'ha facilitat la factura corresponent a una comanda, amb data del 29 d'abril, en què figura el pagament a 'Soluciones de gestión' de 3,7 milions per «màscares protecció facial FFP2 KN95 ús domiciliari».

Per això, mantenen que no hi va haver cap estafa perquè el que s'havia contractat era per a ús domiciliari. I afegeixen que aquest mateix tipus de màscares es va distribuir a personal de centres sanitaris i altres serveis essencials també en altres comunitats.

Segons detallen, va ser a posteriori, quan es va analitzar la qualitat de les màscares i es va comprovar que no tenien la qualitat suficient per a ser enviades als hospitals i als agents, quan es varen emmagatzemar i el que va provocar la reclamació de part dels doblers abonats que es va cursar després a l'empresa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dubtes raonables, fa 5 mesos
¿Cómo no van a defender a Paquita si ellos, o parte de ellos, presuntamente están pringados?
Valoració:-4menosmas
Per Trist, fa 5 mesos
Si els del PP demanen tanta dimissió xq no varen ser tan contundents amb el Sr. Costa?
Valoració:5menosmas
Per Manacorí, fa 5 mesos
Pareix que qualcuns no tenen gens de memòria, l'any 2020, mes de març, al començament del confinament degut a la pandèmia, el "ministro" Illa i el govern espanyol varen centralitzar i intervingueren entre altres organismes públics, les Conselleries i Departaments de Salut dels territoris autònoms de l'estat espanyol. Entre les quals centralitzacions hi hagué la "brillant idea" de centralització de la compra i posterior "distribució" centralitzada de material sanitari a les regions autònomes (dites vulgarment "autonomies (?!)"). L'esmentada compra, i també la distribució, esdevingué un gran desgavell a l’hora de repartir el material. Ara se sap que la "centralització" de compra de mascaretes sanitàries la comandà (potser entre altres) un tal Koldo, segurament es pogué colar degut a la inexperiència del ministre-"quota catalana" Illa llicenciat en filosofia i lletres, el qual no en tenia ni idea d'on ni com comprar material sanitari, car el ministeri espanyol de salut espanyol té molt poques competències ( car el gruix de competències son responsabilitat dels govern autònoms ) n'és un gestor i poca cosa més. Ben segur per tot plegat alguns espavilats oferiren "ajut" "desinteressat" ( Ehem !) al govern espanyol. Prompte se sabé que molt del material "obtingut" era inútil per a ésser usat per personal sanitari, degut a la caducitat i / o a que no complien la normativa FFP2 homologada. Cada volta en tenim més dades i informació, però, tot d'una utilitzar tot aquest lamentable afer per a intentar desprestigiar i intentar treure polítics dels seus càrrecs, quan encara cal veure si hi estan implicats i com, no ho trobo just. També cal afegir que en el període àlgid de la pandèmia calien mascaretes per a la població malgrat que no estiguessin homologades sanitàriament, com a mínim servien per a cobrir nas i boca, fins i tot hi havien persones que en feien de roba i en distribuïen (per descomptat no homologades) de forma casolana. Una altra cosa son les mascaretes que fa servir el personal sanitari el qual per a fer la seua feina s'ha de mantenir a poca distància dels pacients i en espais hospitalaris tancats, i que evidentment han de complir una sèrie de requisits i homologació, les qual també anaren molt escasses durant els mesos primerencs de la pandèmica.
Escrit això, una altra cosa ben diferent que nos cal aclarir i escatir son les "comissions" (fins del 80%(?!)) i les compra / vendes dels miserables espavilats que es varen aprofitar de la crisi i emergència sanitàries per a llur benefici en doblers.
Valoració:4menosmas
Per Ja ho val!, fa 5 mesos
Si hi ha frau, que caigui la justícia sobre els culpables, perque al cap i a la fi, als que haurien defraudat seria a tots els contribuents que pagam els nostros impostos puntual i religiosament .
Però el que jo lament més, com persona mallorquina de socarrel, que vol estar orgullosa de la seva terra i del seu poble, és que tret de don Fèlix Pons, tots els altres mallorquins que han gaudit de càrrecs importants a dins del govern de l'Estat, acabin malament, per haver participat en casos de corrupció.
Això m'empegaeix molt, perque independentment de si son d'esquerres, de dretes o d'enmig, son païsans nostros. I si fan coses mal fetes, ens fan quedar malament a tots els mallorquins.
Valoració:7menosmas
Per Butifarra, fa 5 mesos
Tot el catalanisme defensarà la malversació del PSOE amb l’única finalitat de romandre al poder. Ho no ho dubti ningú.
Valoració:-6menosmas
Per Destroyer, fa 5 mesos
Dicen que no hay estafa. Me quedo más tranquilo 😂😂😂
Valoració:-4menosmas
Per Jaume, fa 5 mesos
El nul rigor en el control dels fons públics i la desidia a l'hora d'investigar les empreses adjudicatàries és molt sospitós. Les víctimes del Covid19 mereixen respecte i respostes
Valoració:15menosmas
Per Nene, fa 5 mesos
acabará en el Grupo Mixto cono Abalos
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente