algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L'STEI reclama a Educació activar un pla de xoc per promoure l'ús del català

L'STEI Intersindical ha reclamat a la Conselleria d'Educació i Universitats l'activació d'un pla de xoc per promoure un major ús del català.

El sindicat ha informat en una nota de premsa que ha instat a la Conselleria a negociar en la Mesa Sectorial un pla de xoc per promoure un major ús del català. A més de fomentar la cooperació amb altres entitats per enfortir el seu ús. També ha instat a utilitzar les propostes del Consell Social de la Llengua Catalana.

El sindicat ha llençat aquestes reivindicacions al constatar amb preocupació les darreres dades conegudes segons les quals el català ja només és la llengua majoritària de la població a Menorca. I que, quan acaba l'ensenyament, els únics alumnes realment bilingües són els catalanoparlants.

Així i tot, l'STEI ha apuntat que «no satisfets amb això», el PP perpetra amb 20 milions d'euros la segregació lingüística a les aules de les Illes en contra de totes les lleis d'educació aprovades a les Balears.

Amb tot, el sindicat ha remarcat que la seva reclamació forma part d'un dels 36 punts signats amb la Conselleria en l'Acord de Millora i, per això, reclama a la mateixa que activi el pla de xoc.



Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A Mallorca i a la resta de Catalunya, en català, fa 9 mesos
Català, única llengua oficial!
Valoració:3menosmas
Per Emigrante (II), fa 9 mesos
A tod@s aquell@s que se quejan de la imposición del catalan:
Es evidente que la no imposición lleva a la desaparición. Por lo tanto, debe ser obligatorio aprenderlo y usarlo. Por cierto...est@s personas nunca hablan de la imposición del castellano.
Y en quanto a la libertad a la que tanto esgrimen, que vayan a Alemania, por ejemplo, a ver si alli van a tener la libertad de no aprender aleman. O en suiza, donde depende del lugar donde vivan van a tener que aprender una lengua u otra. Por cierto... el ejemplo suizo sí es respetuoso con la diversidad linguística del estado. Allí, en cada cantón, la lengua que se usa, es la única oficial.
Valoració:0menosmas
Per Llull, fa 9 mesos
La mesura més eficaç per promoure l'ús del català és que esdevingui l'única llengua oficial a les Illes Balears i la resta dels Països Catalans.
Valoració:8menosmas
Per Che, fa 9 mesos
llibertad d'elecció escolaritzar en castellà o català
Valoració:-7menosmas
Per Emigrante, fa 9 mesos
Lo de siempre; el catalán está en peligro.
Debemos obligar a que lo estudien,
Forzar.
Imponer.
Valoració:-4menosmas
Per xisca, fa 9 mesos
Coratge i FORÇA, ESTEI. Aquests bergants de la Conselleria tenen per bandera crear INCULTURA GENERAL. Ni cas. Accions clares i contundents per els centres educatius.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente