cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Parlament aprova la moció de VOX contra el català a la funció pública

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts la moció de VOX que conté l'impuls de mesures perquè no sigui necessari conèixer la llengua pròpia de les Balears per a fer feina a la funció pública i ho ha fet amb l'absència de la presidenta del Govern, Marga Prohens.

Alhora, el diputat de Sa Unió de Formentera, Llorenç Córdoba, s'ha abstengut desmarcant-se així del PP hores després d'anunciar que es replanteja el suport incondicional a l'Executiu.

La moció ha tirat endavant amb 32 vots a favor, 24 en contra i l'abstenció del diputat Córdoba.

Entre altres punts, el text reclama, en línia amb el que contenen els acords d'investidura impulsar el desenvolupament normatiu corresponent perquè el desconeixement del català no penalitzi en l'accés a la funció pública, extrem que per a MÉS per Mallorca suposa l'eliminació, no només del requisit sinó del mèrit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Quin oi, fa 8 mesos
És increïble. Una part del nostre Govern treballant agressivament , a veure quina la poden fer més grossa, contra els interessos d'una gran part de la població. I l'altre part xiulant.
Valoració:7menosmas
Per pregunto, fa 8 mesos
Patriota: Saps el que has escrit? això que dius també ho diu la sagrada Constitución i resulta que els català/balear parlants estem discriminats quan fem servir la nostre llengua.
Valoració:8menosmas
Per conisi, fa 8 mesos
basta vore que el noranta per cent de aquest govern d aqui , que no me representa, quant surt a fer declaracions ho fa en espanyol , han perdut l enteniment i la vergonya, be no n han tingut mai , a espanya falta gent .
Valoració:10menosmas
Per A. Cirer, fa 8 mesos
El govern de Prohens es cobreix de glòria.
No cal saber català per treballar en les institucions de les Illes Balears. Per si això fos poc, pretenen destinar 750.000€ a una oficina de policia lingüística. I des del minut zero, emprenyant en l'àmbit educatiu, creant-hi problemes que no hi eren i obviant els que sí que hi són. Govern de les Illes Balears? Mals polítics, mala gent. Anau alerta, però, que aviat no us voldran ni els vostres.
Valoració:10menosmas
Per jbm, fa 8 mesos
Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que, … ... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.
Valoració:20menosmas
Per De Asprer, fa 8 mesos
Sobra el 75% del sector public. Argentina ha agafat el cami correcte.
Valoració:-21menosmas
Per Brh, fa 8 mesos
I la covarda que presideix el Goib s’absenta de la votació?
Mals averanys. Veig carronyaires sobrevolant-la
Valoració:19menosmas
Per Patriota, fa 8 mesos
Una buena medida, lógica y respetuosa con los derechos humanos sin discriminación de lengua, origen o creencias.
Valoració:-29menosmas
Per Pepet, fa 8 mesos
I si vaig a un estament oficial,parlo català,i no m'entenan?,ja no sirà bilinguïsme,sirà castellà per impossició d'aquet mal govern,puc demanar qualqu,que parli com jo,o un interpreta?.
O pot ser,que si el funcionari,és simpatitzant de vox,em digui alló de " estamos en España,a mi me hablas en español!!,pels seus penjarois.
Ja hi camisetas verdas en marxa," la llengua no es toca",en comanarè una.
Valoració:30menosmas
Per MMXXIX, fa 8 mesos
Això comença a prendre una deriva molt preocupant. La desafecció política pot arribar a ser una realitat per part d'aquells que veiem com es tractada la nostra llengua minoritària i minoritzada que tanta nosa els fa. Per la meva banda, em desentenc dels actes i activitats, institucionals o no, que organitzin a partir d'avui el Govern o el meu ajuntament. Ja sé que això és poc important (al cap i a la fi no som ningú) però 'tota pedra fa paret'.
Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente