nubes dispersas
  • Màx: 19.63°
  • Mín: 9.58°
14°

Un diputat de VOX abandona el partit davant la crisi per la imposició de la 'lliure elecció de llengua' i el sostre de despesa

El fins ara diputat de VOX Francisco José Cardona ha sol·licitat aquest dijous la baixa del partit i es mantendrà com a diputat no adscrit: «La dignitat personal i la de la meva família estan per sobre d'aquest sainet».

Així ho ha anunciat Cardona als mitjans de comunicació després de presentar el corresponent escrit al registre del Parlament. Cardona ha expressat que la seva pertinença al partit d'extrema dreta s'ha tornat «inviable».

El menorquí ha presentat la seva dimissió de tots els càrrecs orgànics del partit i ha assegurat sentir-se desemparat pel partit tant a nivell estatal com d'Illes Balears: «He demostrat lleialtat al partit i la meva lleialtat s'ha pagat amb deslleialtat».

En aquest sentit, ha lamentat especialment el desacord amb la portaveu parlamentària, Idoia Ribas, que el va cessar fulminantment com a portaveu adjunt després d'una trobada amb la presidenta del Govern, Marga Prohens. Segons ha apuntat, «qualsevol diputat pot parlar amb un altre membre de la Cambra sense haver de demanar autorització a ningú». Tot i això, ha desvinculat la seva reunió amb Prohens amb la possibilitat de fer el salt al PP.

El fins ara diputat de VOX ha assegurat que les instruccions del partit eren «precises» en relació amb la imposició de la 'lliure elecció de llengua' de manera progressiva al llarg de la legislatura i l'aprovació del sostre de despesa i ha assegurat desconèixer el motiu del canvi de criteri. En aquest sentit, ha recordat el fracàs del TIL de José Ramón Bauzà, que va pretendre implantar-lo «d'un dia per l'altre».

Tampoc no ha sabut explicar com la cúpula estatal ha passat de donar suport a l'aprovació del sostre de despesa a acceptar el canvi de postura en el context de la iniciativa sobre la 'lliure elecció de llengua'.

Cardona ha revelat, a més, que hi havia i hi ha més companys, encara que són minoria dins del grup parlamentari i del mateix partit que pensen com ell: «Prendran les seves decisions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@Tic, tac, tic, tac

Hombre.
Que, precisamente vosotros, acuséis a los demás de sólo remugar con el tema del catalán es de una cojudez cuasi bizarra.
Valoració:-5menosmas
Per xisca, fa 6 mesos
I si els que estam fora del partit VOX, ja trobam que el que diuen i el que fan, no te nom, ses barrabassades que han de sentir els que hi son a dins, deu fer feredat. Els vos imagineu parlant entre ells el que deu sortir per la seva boca? Realment no pot estranyar a ningú, que alguns surtin "cagando leches"!!
Valoració:10menosmas
Per Tic, tac, tic, tac, fa 6 mesos
No duraran ni dos anys. Aquests de VOX no saben res de res, només remugar amb el tema del català. Prohens ha de disoldre el Parlament i convocar eleccions anticipades.
Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente