cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

VOX pretén que no faci falta saber català per a ser docent a les Balears

L'extrema dreta ha fet una passa més per a intentar eliminar el requisit del català a tota la funció pública de les Illes Balears i ha assenyalat que, per a ser docent, el català és un «requisit innecessari». VOX considera que la llengua pròpia ha de ser un «criteri addicional en la selecció dels futurs educadors, sense fer del Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC) un requisit indispensable».

Per això, ha instat el Govern a suprimir aquest requisit per a tots els docents a través d'una Proposició no de Llei (PNL) presentada al Parlament. Per al partit espanyolista, acreditar el FOLC i el C1 de llengua catalana no és «adequat» per als docents i es tracta d'una «imposició lingüística que discrimina els ciutadans de les Balears i d'altres llocs d'Espanya».

Al text presentat, l'extrema dreta amaga la seva intenció baix el fals pretext d'«atraure més professionals», cosa que ja no han pogut demostrar a l'àmbit sanitari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Belgradenc, fa 9 mesos
Si això va endavant i comença a haver-hi professors que no saben català, com a docent que som, esperaran ben assegudets que jo els parli en castellà...

I si m'hi fan parlar-hi, tanmateix no ho faré i quedarà ben clar que és una imposició.
Valoració:1menosmas
Per Jaume I, fa 9 mesos
Es BOCS només saben parlar es foraster i malament.
Valoració:6menosmas
Per Però jo no em posaria en evidència., fa 9 mesos
Normal...
Els no ens saben. Ni anglès, ni francès, ni alemany, ni xinès, ni italià, ni rus, ni suec, ni portuguès, ni romanès, ni txec, ni búlgar, ni japonès, ni àrab, ai quina por, ni noruec, ni xinès, ni res... són negats en idiomes, pobres!
Ni el dels sord-muts... Les mans també les tenen balbes....
Valoració:4menosmas
Per Jaume I, fa 9 mesos
Per favor els comantaris a dB nomès en català.Aquets que escriven en foraster son els bots de BOCS que omplen tb els comentaris a Ultima Hora.Tenen no sè quants de nicks i se dediquen a insultar i infondre odi.ARRUIX!!
Valoració:10menosmas
Per tip, fa 9 mesos
A les Illes Balears tudam una pardalada d'hores estudiant una llengua estrangera de segona fila, l'espanyol.

Si aquest temps el dedicàvem a l'anglès amb professors natius, el país seria un altre, més culte, desvetllat i feliç.

Hem d'abandonar el discurs caspós del segle XX del "català i castellà". El bilingüisme que ens interessa i ens convé és el català-anglès.
Valoració:13menosmas
Per Canamunt, fa 9 mesos
Els espanyolufos panespanyolistes fatxes de VOX que se'n vagin, que 'ancha es castilla'
Valoració:15menosmas
Per Canamunt, fa 9 mesos
Lo pitjor és que na margalideta està a les ordres dels falangistes de BOCS, que recordem d'on venen abans de tenir partit propi.
Hi a gent que parla dels castellanoparlants, es un eufemisme, ja que TOTS parlam castellà, no es així amb el català, la llengua discriminada i en risc d'extinció.
Ja tenc la samarreta verda neta i planxada.
Valoració:16menosmas
Per A fer punyetes, fa 9 mesos
I si m'apures, tampoc farà falta ser mestre ni llicenciat en cap especialitat. Bastarà ser del partit, com als temps del Glorioso Movimiento Nacional.
Valoració:16menosmas
Per Patriota, fa 9 mesos
Para ser docente primero hay que tener la formación académica correspondiente. Y eso está por ver. Lo del catalán es secundario, terciario o cuaternario.
Valoració:-25menosmas
Per Nina Tonina, fa 9 mesos
Si se pensen que aniran fent un genocidi, que no se confiin: no podran mai.
Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente