cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

MÉS: «El conseller d’Educació s’ha compromès a aplicar l’apartheid lingüístic als centres educatius»

222291

MÉS per Mallorca denuncia que el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, «s’ha compromès a aplicar l’apartheid lingüístic als centres educatius a partir del curs 2024-2025, als tres i sis anys per a ampliar-se progressivament en els cursos següents». El partit ecosobiranista denuncia que així ho va assegurar Vera en una reunió amb la plataforma 'Escuela de Todos' – que integra grupuscles com Societat Civil Balear o Plis Educación – celebrada el passat 10 d’octubre.

«El PP de Prohens és el braç executor de les polítiques lingüístiques de VOX i del seu odi cap a la llengua pròpia d’aquesta terra», ha assegurat el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia. En aquest sentit, el també coordinador de la formació ecosobiranista ha recordat que «l’única retallada de drets lingüístics que recollia el programa electoral del Partit Popular era el que afectava l’àmbit sanitari».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Jaume, fa 9 mesos
@Joan Setcases: com un clau roent. Ho signo ara mateix. Aquesta gent no té remei.
Valoració:4menosmas
Per xisca, fa 9 mesos
El dret de càtedra, passa pel damunt de totes ses ordres estúpides dels que tenen una comandera rabiosa i no saben res de res. En tancar les portes de l'aula, ja veurem cada professor que farà. Per bé o per mal, es així. Però CONVÉ a tots, que se facin en CATALÀ, si no volen crear confusió i tenir problemes amb els estudis. Passaran 4 anys, i se les exigirà ben igual a tots. Ho sabem TOTS. Desprès no plorinyeu
Valoració:7menosmas
Per Joan Setcases, fa 9 mesos
Per a no se qui: Intentaré respondre en sa mateixa educació què las fet tu.
És un fet curiós que els què vàreu votar no al sèu moment a la Constitució ara per a tot vos ompliu la boca de Democràcia i Llibertat quant no mandau voltros. Me refereix a col·laboracionistes Mallorquins i Colons espanyols, desde el Decret de Nova Planta ha passa't lo mateix què volen aniquilar la nostra Llengua, Cultura i les darreres dècades el Territori per dret de conquesta
Un Territori limitat al qual vos acollim i al què voltros no respectau.
Dues coses més: Jo i molts com jo no mos consideram espanyols i sobretot felicitar aquest País què celebra (12 Octubre) què tots els Països què va conquerir ja s'han independitzat d'ell.
PD. No tenim res en comú.
Valoració:8menosmas
Per Para Setcases, fa 9 mesos
Tots els espanyols com tu tenen dret a viure aquí. Sa teva opinió val lo mateix que la de un espanyol de la província de Catalunya o la de Extremadura.
Això es diu democràcia …
Valoració:-13menosmas
Per Joan Setcases, fa 9 mesos
Bé, rés a dir de tot lo comentat excepte pel parell de Trolls Nyordos que surten dia si i dia també per exhibir se seva única neurona.
A jo no me interessa la immersió lingüística ni rés que sigui obliga a d'altres a aprendre un Idioma minoritari què només parlen 11 milions de persones a tres Països diferents.
Penso què ningú ha cridat a tota aquesta MORRALLA FORASTERA (vs. Conquistadores i descubridores) grans navegants a pesar què Extremadura no té Mar.
Bé, dit tot això jo no me deixaré conquerir per ANALFABETS MENTALS i lo únic que vull és què se'n vagin per aquí on han vingut, no me interessa què sé integrin perque no ho fan.
Visca la terra Lliura!
Valoració:13menosmas
Per babel, fa 9 mesos
Logicamente el PP no ejecutará el programa de Mes. Se aplican las políticas de quién gobierna
Valoració:-11menosmas
Per Fins que surti un líder nostro, fa 9 mesos
Fins que surti un Nelson Mandela a la balear, i uns quants estiguem disposats a anar a la presó per la causa, no s'arreglarà aquest problema.
I és que l'apartheid lingüístic és la porta d'entrada als altres apartheids de tipus social, econòmic i polític. Perque dóna preferència a la gent de fora que és castellanoparlant de llengua materna i monolingüe, mentres que margina a la gent d'aqui i a la que no és castellanoparlant de naixement.
No seria d'extranyar, que d'aqui uns mesos, s'expedíssin certificats i diplomes de "no saber català". I que aquests diplomes i certificats puntuàssin ben alt, a l'hora de valorar els currículums dels candidats a treballar a qualsevol lloc de la funció pública,
per adjudicar- los les places post- exàmens i per tots els concursos.
Jo els veig capaços de fer aquesta animalada i d'altres semblants i fins i tot de més grosses. I vostès?
Valoració:11menosmas
Per Al que parla d'immersió del català., fa 9 mesos
MAI hi ha hagut immersió lingüística del Català, a les Illes Balears.
Tan de bo en hi hagués hagut, perque ara no tindríem per aqui a tot aquest cabrum selvatge fent de les seves, destruint la nostra cultura i imposant les seves merdes.
No pensa el PP, que si no fóssin tan corruptes, no tinguéssin tanta fòbia a la llengua catalana i no pactassin amb VOX per governar, podrien ser considerats un partit civilitzat, com la resta de la resta europea i que tindrien més vots?
Valoració:11menosmas
Per xisca, fa 9 mesos
També es pot NO fer cas a la normativa que vulguin inventar en contra de la NOSTRA cultura, i continuar amb la bona feina que saben fer els/les mestres. I vius!! Que la CONSTITUCIÓ ENS EMPARA
Valoració:14menosmas
Per Destroyer, fa 9 mesos
Me da pena ver cómo el nacionalismo se vuelve cada día más xenófobo y racista. Utilizan términos para excluir a ciudadanos que repugnaría a cualquier demócratas. A ellos un mensaje. Baleares a dicho basta, no admite imposiciones racistas que vienen de Cataluña. Viva Baleares libre de nacionalistas.
Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente