algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El Parlament aprova una iniciativa en reconeixement dels descendents dels jueus de Mallorca

Aquest dimarts, el Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una iniciativa en reconeixement dels descendents dels jueus de Mallorca.

La iniciativa s'hi diu: «El Parlament de les Illes Balears reconeix públicament que històricament s'ha produït una greu injustícia de marginació i discriminació amb els descendents d'origen jueu».

El Parlament de les Illes Balears també «reconeix i agraeix la tasca de tots els autors i creadors que des dels diferents àmbits de la literatura, la història, les arts i qualsevol altra disciplina, han contribuït i contribueixen a la recuperació de la memòria de tots els jueus, jueus conversos i descendents d'aquests que foren reprimits per causa de l'antisemitisme al llarg de la història de les Illes Balears».

D'altra banda, la iniciativa incorpora diverses propostes dirigides a l'Ajuntament de Palma com per exemple: «Senyalitzar la ruta xueta del centre històric de Palma i augmentar-ne la seva difusió» i també «Impulsar el Centre Maimó com a centre d'interpretació dels calls i donar-li major dinamisme, per tal que esdevingui una biblioteca de referència de la cultura jueva».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan R, fa dervers d'un any
Aprenent, vaja collonades que escrius
Valoració:7menosmas
Per Aprenent, fa dervers d'un any
Sadisme i masoquisme.
Els jueus tenen duas brancas: els sefardís i els hebreus.
A Mallorca, la tensió era entre jueus, els sefardís eran els qui donaren branca an els hebreus.
La majoria de la Inquisició estava a mans de sefardís.
Valoració:-9menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Molt bé però és com un cementeri. Millor silenci, ja està tot dit. Res de comerciar amb el dolor. Sembla d'un temps ençà que les Administracions Públiques tenen un nivell de despesa i deute tant elevat que ara necessiten de bones relacions amb els jueus, com si a canvi del perdó se'ls donàs un poc més de crèdit financer per continuar la festa. Sembla que les administracions no ho fan convençudes i que necessiten dos milions de turistes jueus que venguin a plorar d'emoció i deixar dòlars. Els polítics que demanen perdó semblen més papistes que el Papa, més jueus que els jueus, cercant noves formes d'ingressos. Jo demanaria unes dècades de condol i silenci.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente