algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
25°

MÉS per Mallorca declina participar en el «simulacre» de Diada organitzat pel Consell

El portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha confirmat aquest dimecres que els quatre consellers de la formació han declinat participar en el «simulacre» de Diada que l’actual equip de govern del Consell ha organitzat per al proper 12 de setembre.

Alzamora ha remarcat que el president Llorenç Galmés ha hagut de recórrer a «subterfugis» per a fer la celebració ja que contravé els acords adoptats per la mateixa institució que oficialment ha declarat la festa el 31 de desembre. Així, Alzamora ha lamentat la manera de procedir del pacte PP-VOX, organitzant una «commemoració» sense haver fet efectiu els canvis legals preceptius. Tot, ha assenyalat, «actuant de forma sectària». Segons Alzamora, «una vegada més el PP utilitza les institucions per actuar de manera capriciosa i unilateral».

El conseller ha remarcat que la celebració oficial de la Diada de Mallorca va ser «impulsada per MÉS sota la presidència de Miquel Ensenyat. Un procés que va ser avalat pels historiadors i la societat civil». En aquesta línia, el portaveu ecosobiranista al Consell ha assenyalat que la participació ciutadana i d'entitats va ser aclaparadora a favor del 31 de desembre. Historiadors: 90%, Ajuntaments: 79%, entitats amb especial vinculació amb el tema: 84% i ciutadania, 80%.

El portaveu insular de MÉS ha insistit en el fet que, històricament, «el 31 de desembre és la data més rellevant de la història de Mallorca, com a data fundacional de la comunitat humana que (amb els canvis inherents al transcurs de 8 segles) avui dia encara s'entén com a poble mallorquí. Ningú posa en dubte aquest fet». A més, ha afegit que els vitralls de la sala de plens de l'antiga Diputació de Balears i actual Consell de Mallorca rememoren aquest fet.

MÉS per Mallorca ha registrat una pregunta demanant més informació al respecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bel BH, fa 8 mesos
Igual que sempre, els de MÉS ja no anaven a la diada de Mallorca dia 31 de desembre. Ningú defensa la catalanitat de la nostra cultura. Només és un poc de renou.
Valoració:-2menosmas
Per Xx (ver), fa 8 mesos
Sí es fa, tothom el recordarà com un acte Made in Fatxum d'un recorregut molt limitat, 4 anys. Una comèdia ! Una potadeta que deixa una empremta que s'esborra en pocs minuts !
Quan un no té un programa important per a fer s'ha de contentar en fer unes quantes potadetes com aquesta, per a que pugan dir que han fet quelcom.
Valoració:7menosmas
Per MMXXIX, fa 8 mesos
No sé si en són conscients, però commemoren i celebren un fet que s'esdevingué quan el regne de Mallorca era independent, tenia rei propi, marina de guerra pròpia, exèrcit propi, moneda pròpia i consolats de mar propis. Mallorca tenia personalitat pròpia i el català no era un requisit sinó un signe d'identitat que cap altra llengua podia substituir.
Valoració:12menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 8 mesos
Joer.
Así que ese era el truco para hacer desaparecer a MES?.
Bueno, eso y convocar elecciones.
Haber avisado antes.
Valoració:-4menosmas
Per Jaume, fa 8 mesos
Ben fet. Sempre és bo rectificar, després d'errar-la en tants altres "simulacres".
Valoració:3menosmas
Per Egggpaña, fa 8 mesos
El 12 de octubre la festa que les facin a la "meseta" aquí no hi ha res a celebrar, com no han volgut reconèixer que Cristòfol Colom era mallorquí, que els bombin, a la procedència hi caigué una taca de tinta,molt espanyol el sistema.
Lo collonut és que tot el Quixot és una taca, però aquesta és castellana, "oremus per als clavaguerams de el imperi ñordoapañol.
Egggggggppaññññaaa, AGGGG quin oi.
Valoració:8menosmas
Per Anti tot, fa 8 mesos
No se les echara de menos
Valoració:-10menosmas
Per Fan el que toca, fa 8 mesos
Molt ben fet.
A aquesta pantomima pseudo- mallorquina, només la poden suportar els gonelles i els forasters invasors que ens volen treure defora als mallorquins.
Que se fiquin la seva mascarada a on els càpiga, perque noltros cel.lebrarem la nostra diada el 31 de desembre. I si els fatxes no vénen millor per noltros.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente