cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Quan Cecili Buele va defensar el català i l'autogovern al Congrés de Diputats tot citant Guillem d'Efak

Cecili Buele, diputat del PSM i en representació del Parlament de les Illes Balears, va intervenir el 4 de març de 2003 en el Congrés de Diputats espanyol, aleshores presidit per Margarita Mariscal de Gante (PP), per defensar l'autogovern de les Illes Balears i la normalització de la llengua catalana.

Buele va fer la seva intervenció combinant castellà i català i va cloure la seva intervenció recitant fragments del poema 'Siau qui sou!' de Guillem d'Efak.

«En la nostra llengua, un dia
dictàvem la nostra llei
i la nostra llengua sempre
dictarà la seva llei».

Ara, vint anys després, Buele considera que «el discurs inaugural de la XV Legislatura en boca de la mallorquina Francina Armengol... representa qualque cosa més que una glopada d’aire fresc que neteja indrets tan contaminats com putrefactes, si més no en matèria lingüística». I afegeix «Tant de bo que aquest discurs de Francina Armengol, sobre 'la diversitat i la pluralitat' en seu parlamentària espanyola, es traduesqui i convertesqui de fet en pràctiques molt més respectuoses que les sostengudes fins ara per l’Estat espanyol, a l’interior de les institucions públiques i a cada racó de les nostres societats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa 11 mesos
Destroyer, tens ben clar que el teu ideal és sembrar la incultura a la gent que de per sí ja no te clar les coses. Però gracies a Deu, això ja no funciona així. Portes 40 anys de retràs.
Valoració:6menosmas
Per Xx (ver), fa 11 mesos
No seria estrany que molts nazi-fatxes desconeixien qui era el G. d'Efak, igual que si els dieu Cristòfol Colom, tampoc el coneguin. I és que la incultura pot fer estralls!
Valoració:17menosmas
Per Destroyer, fa 11 mesos
Parece contradictorio pero solo se puede defender el catalán impulsando el castellano. La razón es sencilla, los fascistas usan el catalán como imposición, humillando a los castellanohablantes, convirtiendo el catalán en una lengua desagradable. Además usan un catalán normalizado que no es el nuestro. Hay que defender el mallorquín el menorquín y el ibicenco.
Valoració:-18menosmas
Per escardapenyes, fa 11 mesos
Tota la raó té el bo de Cecili, respecte al la nostra llengua és el que han de començar a tenir "l'estat Espanyol" i dic estat i no "gobierno" vull dir tots les institucions de Ñ i per suposat tots els espanyols.Els cans que lladren per aquí és hora que començin a tancar la boca...
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente