cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Tolo Gili (El PI): «És intolerable que el PP hagi donat eines a l'extrema dreta per exterminar la nostra llengua i cultura»

El PI-proposta per les Illes Balears ha criticat la nova Oficina de Llibertat Lingüística, que controlarà VOX, perquè «anirà en contra de la llengua pròpia i del seu ús en tots els àmbits de la societat», segons ha considerat la formació regionalista en una nota de premsa.

En aquest sentit, el president d'El PI, Tolo Gili, ha assegurat que «és intolerable que el PP hagi donat eines a l'extrema dreta per exterminar la nostra llengua i cultura».

«La nostra llengua i la nostra cultura són part de la nostra essència i no podem fer passos enrere», ha insistit el president de la formació regionalista.

«No esperàvem que el Partit Popular donàs un instrument a VOX per a imposar el castellà i deixar la nostra llengua totalment al marge», ha emfatitzat.

Canvis a IB3

D'altra banda, Gili també ha fet referència a les diverses notícies sobre els canvis que pretén impulsar el PP a la radiotelevisió pública IB3.

«Hem de mantenir i impulsar la independència, la llibertat de premsa i la pluralitat dels mitjans de comunicació públics», ha recordat sobre aquest tema el president d'El PI.

«El que pretén el PP de llevar l'elecció del president per 2/3 parts de la cambra és impropi d'una democràcia moderna i actual. Això només portarà al fet que IB3 es converteixi en un instrument de propaganda brutal amb usos partidistes del govern de torn», ha considerat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per @ergo, fa 11 mesos
Sento contradir-te. Que no has escoltat als teus companys fatxas dient que el castellà provenia de l'època dels cromaÑons, i potser la prova prové del nom d'ejpaÑa. Preguntar-ho als teus superiors per si de cas.
Valoració:1menosmas
Per Arditti, fa 12 mesos
Aprenent això que escrius es balear? O potser el nivell d,escola de primària?
Valoració:7menosmas
Per Aprenent, fa 12 mesos
A Tufi.
Un altre que no té clar el concepte de llengua.
Una llengua la forman un conjunt de parlants (entre duas personas, cent, mil, milions, etc. de personas).
Mentra hi hagi una persona a totas las Illas Balears (incloc Eivissa i Formentera) que sàpiga la llengua, el balear existirà.
Valoració:-6menosmas
Per Arditti, fa 12 mesos
Si Destroyer. Ramon Llull era de Granada, cuna de la nació espanyola, i castellanoparlant. I ell, i Ausias March van fundar l,acadèmia de llenga espanyola després que el rei Jaime I dugués la bandera espanyola a Mallorca juntament amb les saetas sevillanes. Fins i tot Shakespeare era espanyol i escrivia en castellà. Tot lo que no sigui castellà és un invent. Espanya, la nació més antiga, poderosa i culta del món no es pot permetre que quatre massons catalanufos sionistes rojos manipulin i insultin el bell poble espanyol i que s,inventi i insulti l,imperio del sol diguent que als anys seixanta mils de milers andalusos hagueren d,emigrar a terres com Mallorca, Catalunya o València perquè a la seva terra es morien de fam.
Valoració:6menosmas
Per Llussifer, fa 12 mesos
Merda faràs, distroier.
Valoració:8menosmas
Per Destroyer, fa 12 mesos
La lengua de Baleares es el castellano. La más hablada de ahora y de siempre. El catalán es una imposición de vuestros amos catalanistas. Seguís arrodillados ante ellos. Humillaos . Pero recordad aún así nosotros os defenderemos de esa inmundicia. Lucharemos por vuestra libertad y os liberaremos.
Valoració:-11menosmas
Per Tufi, fa 12 mesos
I perquè hem de aprendre una llengua (el balear), que no existeix, aprenent?. Au ves a aprendre un poc més, O ves directament a prendre, així com vulguis.
Valoració:10menosmas
Per ergo, fa 12 mesos
¿Cómo que el latín no sirve para nada?. Es la fuente, junto al griego, de donde manan las demás lenguas. Ojalá servidor fuese un experto y no solo por encima. Y lo reconozco.
Valoració:-2menosmas
Per Aprenent, fa 12 mesos
Si des de 1986 se hagués seguit el model de separació de llenguas, en lloc de la immersió, tendríem lo mateix, la majoria de forasters seguirian como ara sense haver après el balear. Però els balears sabríem bé el balear i el castellà.
Abans també l'estudi del llatí servia per classificar la gent segons els estudis. El llatí no servia per res, però classificava.
Se havia de haver seguit un model classista, el que pot se admet l'ensenyament en balear, o sigui que té capacitat, i el que no pot obligatoriament en espanyol de la RAE
Valoració:-10menosmas
Per Pastisser, fa 12 mesos
Al bossot:
Idò respectes molt poc a tu mare i a tun pare si en fas aquest ús tan vulgar i incult. Ara ja ho saps.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente