cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Sumar MÉS vol avançar cap a un model de finançament «similar al concert econòmic del País Basc»

El candidat al Congrés espanyol de Sumar MÉS, Vicenç Vidal, ha presentat, aquest dimarts a Palma, la proposta de la coalició a través de la qual aposta per dedicar els 4.000 milions anuals de dèficit fiscal als serveis públics. I és que, asseguren que, per a millorar la vida de la ciutadania de les Illes Balears «calen més recursos».

L'única vegada que l’Estat ha avaluat aquest dèficit fiscal va ser l’any 2005, i va concloure que les Illes Balears són les més perjudicades amb un espoli del 14% del PIB, més de quatre mil milions d’euros que se’n van i no tornen, any rere any.

«Aquest és un dels reptes que hem d’afrontar», ha dit Vidal, qui ha recordat que «en l’únic en el que s’han posat d’acord Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo aquesta legislatura és en no modificar el sistema de finançament que, des de les Illes Balears sempre s’ha defensat que es faci en base a la insularitat, la població flotant i la ordinalitat».

Per això, Sumar MÉS vol «avançar cap a un model de finançament similar al concert econòmic del País Basc, és a dir, recaptar directament els impostos i aportar una quota solidària als territoris de l’Estat que més ho necessitin».

Vidal ha assegurat que amb la mesura «defensam que les Illes Balears puguin recaptar i gestionar els impostos de la ciutadania illenca i posar fi a l’espoli fiscal». «Amb aquests 4.000 milions d’euros podríem fer desenes d’escoles, centres de salut i hospitals cada any, o assumir les despeses d’una revolució del transport públic, amb xarxa de tramvia a Palma o l’arribada del tren a Alcúdia i Artà. També es podrien doblar els pressupostos anuals en salut o educació, contractar centenars de nous sanitaris, mestres i professors», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xx, fa dervers d'un any
La cosa está fatal para los pancatalanistas, Bibiloni. Habrá que empezar a pensar seriorasamente en emigrar…
Valoració:0menosmas
Per Toni Bibiloni, fa dervers d'un any
De SUMAR, un buen autonomista, subdito de Madrid y del no al referendum i tots els cartells en buen CASTELLANO
Valoració:2menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Bon dia. Els polítics haurien de ser imparcials a l'hora de promoure mitjans de comunicació i, en general, qualsevol empresa o entitat. I ja que no ho han estat a l'hora de triar els periòdics (Ara Balears versió impresa no se pot considerar un diari), em deman per quin motiu no han mostrat amb una tablet el Diari de Balears. I la publicitat que fan a Prensa Ibérica, vinculat a una familia que va estar lligada a la UCD i als Sarasola, íntims de Felipe González i d'Isabel Díaz Ayuso, no l'entenc. Per cert, la família Sarasola va estar acusada de delictes econòmics. Tenim diaris que van per la vida com a defensors de l'ètica i no sembla que hagin mirat dins ca seva. En definitiva, l'esquerra promou un diari propietat d'una família vinculada a la dreta, a la UCD del franquista Adolfo Suárez. Anava a dir que no ho entenc però cada dia tinc més clar que el règim del 1978 té suposats líders esquerrans per homologar el sistema davant els organismes internacionals, però són titelles comprades i acomodades. Més fotos amb DdB i menys amb Prensa Ibérica, sobretot si els polítics van de sobiranistes esquerrans (demanar que s'identifiquin com a independentistes, fora complexes, és massa).
Valoració:3menosmas
Per de asco, fa dervers d'un any
El montador de pachanguitas veraniegas con patitos de goma y otras pijaditas, leyendo la prensa internacional.
Valoració:0menosmas
Per Tenen bona premsa, fa dervers d'un any
Homenatge a la premsa que els tracta tan bé. Més ja és un partit normal, no inquieta el poder. D'aquí ve el bon tractament informatiu que tenen.
Valoració:3menosmas
Per Beneit, fa dervers d'un any
Segons el diari GARA Sumar anuncia un MINISTERIO DE LA VIVIENDA, quan és una competència exclusiva de les comunitats autònomes. MÉS què diu?

https://www.naiz.eus/eu/hemeroteca/gara
Valoració:1menosmas
Per @ inca, fa dervers d'un any
mejor el ABC o La Razon
Valoració:-2menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
Volem que quan comandi, ho faci, no que ho xerri en temps d'eleccions, que això també ho sabem fer els nazi-fatxes.
Valoració:9menosmas
Per inca, fa dervers d'un any
Quina tristesa veure'ls amb la premsa comparsa de l'ultradreta a les mans. Just just se'n salva l'Ara, i no fa llarg tampoc...
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente