nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

El PP culmina dos pactes més amb l'extrema dreta a ajuntaments de Mallorca: Marratxí i Llucmajor

Jaume Llompart (PP) es convertirà aquest dissabte en batle de Marratxí després de l'acord de governabilitat aconseguit amb l'extrema dreta i pel qual Pedro Bestard (VOX) serà primer tinent de batle.

Després de l'acord, el PP dirigirà Interior i Recursos Humans; Promoció Econòmica, Comerç, Empresa, Indústria, Turisme i Mercats; Economia i Hisenda Pública; Educació; Urbanisme i Habitatge; Comunicació; Contractació; Neteja Viària i manteniment de parcs i jardins; Esports; Cultura i Ceràmica; Patrimoni Històric i Patrimoni Municipal; Manteniment de Vies i Obres; Accessibilitat i Mobilitat; Transport Públic; Gent Gran; Fires i Festes; Serveis Socials i Igualtat; i Salut i Consum.

Per part seva, els quatre regidors de VOX assumiran les àrees de Seguretat Ciutadana i Serveis Funeraris; Medi Ambient i Agricultura; Joventut; Formació i Treball; Participació Ciutadana i Defensa de la Ciutadania; i Transparència.

A Llucmajor, el PP, ASI i VOX han tancat aquest dijous un pacte de governabilitat pel qual la candidata del PP, Xisca Lascolas, serà batlessa de Llucmajor durant els quatre anys de la legislatura.

L'acord pivota sobre sis grans eixos: «la seguretat ciutadana, oci per a tots els ciutadans, un Llucmajor obert 365 dies a l'any mitjançant la potenciació del turisme esportiu i cultural, l'aposta pel desenvolupament local i l'aposta per les millores socials i laborals de les famílies».

Així mateix, l'acord contempla també tot un seguit de reclamacions tant al Consell de Mallorca, com al Govern.

El pacte de governabilitat contempla també que el PP ostenti la primera tinença de batlia, VOX la segona i ASI la tercera.

PP amb l'extrema dreta, també a Alcúdia i Calvià

El Partit Popular, VOX i Unió per Alcúdia varen signar la setmana passada l’acord per a governar Alcúdia els propers quatre anys. A les passades eleccions, el PP va ser la formació més votada amb set regidors; VOX va ser la tercera força amb tres regidors i Unió va ser la cinquena amb dos regidors.

Amb aquest pacte, la candidata del PP, Fina Linares, serà investida batlessa el pròxim 17 de juny. A més, ja se sap quines àrees gestionarà cada partit: el PP es quedarà Urbanisme, Hisenda, Obres Pròpies, Personal i l’Empresa Municipal de Serveis; l'extrema dreta s'ocuparà de Policia Local, Protecció Civil, Turisme i Patrimoni; i Unió gestionarà Fires i Mercats, Comerç i Sectors Productius i Serveis Socials i Sanitat.

També a Calvià, el Partit Popular i VOX varen signar un pacte de governabilitat pel qual el candidat del PP, Juan Antonio Amengual, serà el batle de Calvià durant els propers quatre anys. El pacte preveu cinc tinences de batlia per al Partit Popular i tres per a VOX.

Així, Amengual aixecarà dissabte la vara de comandament de l'Ajuntament de Calvià i la candidata de l'extrema dreta, Esperanza Catalá, es convertirà en la primera tinenta de batle de Policia, Protecció Civil, Calvià 2000, Joventut, Esdeveniments i Festes, Participació Ciutadana i Ciutadans Estrangers.

Isabel Bonet (PP) serà la segona tinenta de batle al capdavant de les àrees de Coordinació Municipal, Comunicació, Serveis Generals i Informàtica. Manuel Mas (VOX) serà el tercer tinent de batle de Mobilitat i Transport, Igualtat, Món Rural, Benestar Animal, Manteniment (excepte instal·lacions esportives), IFOC i Cultura. La quarta tinença de batlia serà per a Jaume Bujosa (PP) qui dirigirà les àrees d'Habitatge, Urbanisme, Patrimoni i Educació. Juan Thomàs (PP) serà el cinquè tinent de batle i gestionarà els departaments d'Infraestructures, Vies i Obres, Transició Energètica, Medi Ambient, Manteniment d'Instal·lacions Esportives i la finca pública de Galatzó. Elisa Monserrat (PP) liderarà la sisena tinença de batlia de Turisme, Platges i Litoral, Comerç, Activitats, Organització, Innovació i Qualitat. La setena tinença de batlia l'ocuparà Joana Maria Prats (VOX), qui dirigirà el Cementeri, Llar i Tercera Edat i Transparència. D'aquesta àrea social, la regidora delegada serà Dolores Godoy, del Partit Popular. Finalment, Javier Tascón (PP) serà el vuitè tinent de batle d'Economia, Contractació i Esports.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa 11 mesos
Que no veieu que amb aquests de VOX no arribareu a res bo? No hi ha interès per cap tipus de cultura. Diria fins hi tot, que ni per la seva ( si és que en tenen...)
Valoració:6menosmas
Per Sofrirem però riurem, fa 11 mesos
Lo mijo per Llucmajo. I per Marratxín.
Valoració:2menosmas
Per Que no plorin, fa 11 mesos
Ja s'srreglaran.
Valoració:6menosmas
Per Joseps, fa 11 mesos
Ets es puto amo Tomeu!!
Valoració:-7menosmas
Per Destroyer, fa 11 mesos
Enhorabuena a sus ciudadanos. Dos ciudades liberada de la ultraderecha catalanista, del comunismo rancio y de la coalición PSOE bilduetarras
Valoració:-22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente