algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

L'assemblea de MÉS per Mallorca ratifica l'acord amb Sumar amb Vicenç Vidal com a número 1

L'assemblea de MÉS per Mallorca reunida aquest dijous ha ratificat l'acord per a concórrer amb Sumar a les eleccions espanyoles del proper 23 de juliol amb Vicenç Vidal com a candidat.

La reunió de militants, que s'ha prolongat durant dues hores i mitja, ha donat el vistiplau a la coalició amb 134 vots a favor, quatre abstencions i només un vot en contra. La candidatura de Vidal ha rebut el suport unànime de l'assemblea.

Durant la trobada, s'ha exposat a la militància el moment actual de les negociacions amb Sumar i s'ha argumentat la voluntat de concórrer amb el projecte de Yolanda Díaz per a «aglutinar al màxim el vot progressista i que defensa els interessos de les Balears» en unes eleccions que es preveuen «molt polaritzades» i amb el PSOE, precisament, intentant captar tot el vot progressista.

S'ha negociat amb Sumar, entre altres qüestions, qui encapçalarà la llista, ja que finalment ocuparà l'actual senador autonòmic, així com els números dos i tres; la fórmula per a combinar els noms de les formacions a les paperetes o la llibertat de vot dels diputats arribat el cas d'obtenir representació.

Així, finalment el nom de la coalició serà Sumar MÉS, encara que a les paperetes apareixerà la fórmula AraMÉS-Sumar.

Durant la reunió s'ha conegut que l'assemblea de Més per Menorca, que havia començat una hora abans, també havia ratificat el preacord.

Cal recordar que aquest dijous AraMÉS -MÉS per Mallorca, Més per Menorca, Ara Eivissa i Gent per Formentera- i Sumar han arribat a un preacord per a concórrer juntes a les properes eleccions espanyoles i, així, «crear un gran bloc d'esquerres en clau confederal».

Les assemblees de les formacions integrants d'AraMÉS havien de ratificar l'acord a través del qual es pretén crear aquest gran bloc d'esquerres, on els diputats de cada territori de tot l'Estat tenguin llibertat de vot.

En aquest sentit, han destacat que la coalició «serà el veritable vot útil d'esquerres per a fer polítiques útils i progressistes per a les Balears».

Eleccions 28M

Durant l’assemblea també s’han analitzat els resultats obtenguts per MÉS per Mallorca a les eleccions autonòmiques i municipals del passat 28 de maig. El secretari general ecosobiranista, Jaume Alzamora, ha manifestat que «MÉS per Mallorca hem estat l'única força d’esquerres de l’illa que hem consolidat i mantingut la nostra representació a les principals institucions».

En aquest sentit, Alzamora ha recordat que la formació ecosobiranista ha estat la força més votada a vuit municipis de Mallorca i està en posició d’ampliar el número de batlies respecte a 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per abandono de buque, fa 11 mesos
Este tal Josep Miguel Prieto (prietas las filas) era el que no ha mucho recomendaba votar al PI. Si al PI.
Ahora, cual rata abandona el barco.
Valoració:-2menosmas
Per Lluís Martí, fa 11 mesos
Per sentit de la realitat, per a lluitar contra PP-Vox, per pragmatisme i per no fer el ridícul, la coalició amb Sumar és una magnífica notícia per als nacionalistes d'esquerres. Des del 1979, s'ha provat moltes vegades d'anar en solitari i cap ha tengut èxit. El 2019 fou dramàtic: no es va arribar ni als 20.000 vots. Aquesta candidatura, amb un bon cap de llista, el programa de Més i l'aliança amb una política estatal que no ha menyspreat als illencs, aporta un bri d'il·lusió en un panorama desolador. Tots els mallorquinistes, menorquinistes, eivessenquistes, formenteristes i catalanistes en general, ara tenen una opció que no sigui purament testimonial. El radicalisme és estèril.I la política és l'art del que és possible. com aquesta coalició.
Valoració:0menosmas
Per Fatxes mallorquins, fa 11 mesos
Els fatxes mallorquins podeu votar al PI.
Valoració:7menosmas
Per Error, fa 11 mesos
@Guillem, t'has fet un embull. Yolanda Díaz de Sumar al PSOE, ha aprovat els pressuposts d'en Sanchez més militaristes de la història. Pel que fa a l'espanyolisme de Yolanda Diaz, ella cada dia en fa una nova demostració. Inclous el PSOE entre els paridaris del aporellos. D'acord, però Yolanda Diaz fa part del govern del aporellos del PSOE. I encara més, el Vicenç Vidal també ha aprovat cada vegada els presuposts generals de l'estat progressivament més militaristes.
Valoració:0menosmas
Per Jo si, fa 11 mesos
Jo pens votar a Vicenç Vidal.
Valoració:6menosmas
Per Fiu Fiu, fa 11 mesos
solo queda VOX
Valoració:-3menosmas
Per Guillem, fa 11 mesos
A les properes eleccions generals, la gent de les Illes Balears tindrem quatre paperetes per anar a votar, PP, VOX, PSOE i MÉS. Les tres primeres opcions defensen l’espanyolisme, la unitat indivisible del estat, el 155, el “a por ellos”, la Llei Mordassa, la monarquia, la pertinença a l’OTAN i l’augment descomunal de les despeses militars. Tot apunta que la quarta opció en discòrdia és la més dèbil i la que obtindrà menys vots. Front d’aquest panorama tan contrari als interessos de les Illes, per sentit comú i per responsabilitat, la gent demòcrata hem d’anar a votar i reforçar l’única opció possible d’obtenir representació en el Congrés dels Diputats.
Valoració:7menosmas
Per A veure, fa 11 mesos
En Vidal és el polític que més ha lluitat per ses nostres Illes. Si he de votar qualcú serà on sigui ell.
Valoració:7menosmas
Per pere mateu, fa 11 mesos
Els 350 seients de diputats s'ocuparan malgrat tot, si no volem que el nostre espai s'ompli de forasterum hispànic tenim l'oportunitat ara sí, de votar Vicens, i deixar l'ignorància política al calaix del comodí...
Valoració:4menosmas
Per Josep Miquel Prieto, fa 11 mesos
Ho vaig dir públicament fa una setmana. Si el senador @vidalmatas14 era el candidat de @aramesIB jo les votaria, com si anàvem amb coalició amb " El Front Popular de Judea".
L'únic polític que ha demostrat en fets la seva lluita a Madrid en defensa dels interessos de BALEARS. Del temps d'en Pere Sampol no hi havia hagut ningú.
Molta sort i encerts.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente