cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Mae de la Concha serà presidenta en funcions fins a la investidura de Prohens

La diputada i consellera en funcions d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, serà presidenta en funcions del Govern des del cessament, previsiblement el 19 de juny, de l'encara presidenta, Francina Armengol, que aquest dissabte va anunciar la intenció d'encapçalar la llista del PSIB al Congrés, fins a la investidura com a nova cap de l'executiu de la presidenta del PP balear i candidata electa al Govern, Marga Prohens, prevista el proper 27 de juny.

Així ho ha reconegut el portaveu del Govern en funcions, Iago Negueruela, aquest dilluns en una roda de premsa, en què ha explicat que, a costa de la ratificació dels serveis jurídics de la Comunitat Autònoma, De la Concha serà la presidenta en funcions de l'actual executiu autonòmic, atès que és la diputada del Consell de Govern de més edat que més temps ha tengut el càrrec.

La intenció del PSIB-PSOE és que el nomenament de Mae de la Concha com a presidenta del Govern en funcions no es produeixi fins al 19 de juny, dia en què finalitza el termini per a presentar les llistes de les candidatures electorals al Congrés espanyol. D'aquesta manera, Armengol podria presidir el seu darrer Consell de Govern com a presidenta en funcions el mateix dia 19 d'aquest mes.

Una vegada nomenada, De la Concha no tendrà funcions de representativitat de la Comunitat Autònoma perquè aquestes recauran en el president en funcions del Parlament, Vicenç Thomas. Per tant, les seves responsabilitats es reduiran a presidir el darrer Consell de Govern en funcions, si n'hi hagués, el 26 de juny, i a la signatura de tràmits que requereixin de la rúbrica de la presidenta.

La raó per la qual De la Concha serà la presidenta en funcions respon a la llei que regula el funcionament intern del Govern, aprovada el 2019, segons la qual, en cas de cessament de la presidenta, assumiria el càrrec en funcions d'interinitat «el vicepresident, si n'hi hagués, sempre que aquest tengui la condició de diputat al Parlament, i, si no n'hi hagués, pel conseller que sent també diputat, tengui atribuïda la secretaria del Consell de Govern».

Aquesta normativa precisa a més que, en cas que ningú compleixi aquests requisits, el Govern en funcions «haurà de ser presidit interinament pel de més antiguitat, que haurà de ser diputat i si cap ho fos, pel de més edat».

Aquesta darrera és la raó per la qual De la Concha serà presidenta de l'executiu autonòmic en funcions des del cessament de l'encara dirigent Francina Armengol, previsiblement el proper 19 de juny, fins que sigui investida nova presidenta del Govern Marga Prohens, en una sessió de recerca prevista el 27 de juny.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pareix un conte, fa dervers d'un any
Hi ha una dita en Castellà, que diu "Entre todos la mataton y ella sola se murió". I això és exactament el que li ha passat a Podemos.
Perque va aguantar calúmnies de les dretes, muntatges planejats des- del mateix govern de Rajoy, com va ser el de la participació de Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero en el govern de Chávez a Venezuela, i tot pagat amb els nostros impostos, varen guanyar vàries querelles criminals per calúmnies, tot apunta a que a les eleccions del 2016 els robaren vots, la parella Montero- Iglesias va haver de suportar que dia i vespres, pandes d'ultres estàssin devant de casa seva fent por als seus infants, acusaren en fals de terrorisme al pare de Pablo Iglesias. I com un miracle ho superaren tot i formaren part del govern de l'estat espanyol.
Però quan pareixia que hi havien superat tot, començaren les gelosies entre ells, les ministres donaven passes en fals una darrera de l'altra i el partit s'està auto- destruint.
I és que el que no va poder la dreta perversa i corrupta, ho han pogut els egos enormes dels seus líders.
Pareixeria un conte, si no fos perque és una història actual .
Valoració:1menosmas
Per Exemple final, fa dervers d'un any
Naturalment que la intervenció serà en castellà, la darrera demostració del fracàs de la política lingüística del govern de progres. Segurament l'han premiada per haver duit els representants de Podemos de la península per ser directors generals sense el requisit de català, ni tan sols el mèrit. Un desastre.
Valoració:8menosmas
Per Dic jo, fa dervers d'un any
Per personatges així que ningú sap d'on han sortit, Podemos ha tirat el seu prestigi al poal del fems.
Valoració:11menosmas
Per Inca, fa dervers d'un any
Clar que sí, perquè acabar la legislatura amb el vicepresident que ho ha fet bé i no b una persona totalment reaccionària i contrària al català?
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente