algo de nubes
  • Màx: 20.29°
  • Mín: 12.82°
20°

Ara Més estudia concórrer a les eleccions espanyoles amb Sumar

214867

Com va explicar Público aquest dimarts, els vuit partits d'esquerres que conformen l'Acord del Túria (Compromís, MÉS per Mallorca, Més País, la Chunta Aragonesista, Verds Equo, Projecte Drago, Coalició per Melilla i Moviment per la Dignitat i la Ciutadania de Ceuta), estan en negociacions amb Yolanda Díaz per a concórrer amb Sumar a les eleccions.

Aquests vuit partits d'esquerres territorials varen obtenir a les eleccions autonòmiques del passat diumenge passat un poc més d'un milió de vots (1.073.070) a les set comunitats en què varen concórrer.

Tot i que és cert que encara hi ha negociacions en marxa, la direcció de la coalició valencianista Compromís ja ha anunciat que volen encapçalar el projecte de Yolanda Díaz al País Valencià; decisió que la militància i una part de la coalició titlla d'unilateral.

Segons la notícia de Público, el destí de Sumar a les Illes Balears estaria en mans de MÉS per Mallorca. No obstant això, la formació ecosobiranista ja va presentar una marca estable junt a Més per Menorca i Ara Eivissa -Ara Més- per a concórrer a les eleccions espanyoles i, el passat mes de febrer, Ara Més va desmentir la participació dels seus partits en el projecte de Yolanda Díaz: «No és el seu objectiu, en cap cas, participar en operacions d'àmbit estatal».

Més recentment i ja després de les eleccions autonòmiques, el secretari general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha estat demanat per aquest tema i ha assegurat que Ara Més es presentarà a les eleccions espanyoles: «Nosaltres ara fa un any i mig que vàrem constituir Ara Més com a espai de participació supraautonòmic i, per tant, serà en aquest espai que prendrem aquestes decisions. El que és segur és que Ara Més concorrerà a les eleccions estatals. La fórmula exacta ja ho decidirà. En qualsevol cas, pels propis estatuts d'Ara Més, puc dir que no serà dins una candidatura d'àmbit estatal. Una altra cosa és que es puguin establir complicitats i sinergies».

Per part seva, Més per Menorca ha confirmat a IB3 aquest dijous que Sumar els ha fet arribar una proposta i ha volgut remarcar que o concorren amb MÉS per Mallorca i Ara Eivissa, a les eleccions espanyoles, amb la marca Ara Més o «ampliarem aquest ventall amb Sumar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per betzol, fa 11 mesos
Fa gràcia.-
Molta. Efectivament.
Mai he votat MÉS, Ni heu ferá mai.
Independia. Espera de segut. Tu i tots ets beneits com diu un talMartý.
Valoració:-3menosmas
Per Fa gràcia, fa 11 mesos
Fa gràcia que tots els il·luminats d'opcions fracasades, pressionin a MES. Un partit al que no han votat mai ni pensen votar mai, però al que sí volen dir-li què ha de fer i què no. Au, mutxatxos, seguiu amb les vostres falses vagues de fam i els vostres barquetes de rejilla. Ahhhh, i amb vostres (901) vots massius a la CUP. Els de MES, ja saben què han de fer, no vos necessitem per res, ni els vostres vots ni els vostres consells. És més, no sé de que vos preocupa tant unes eleccions espanyoles. Ja Votareu en tenir la independència.
Valoració:-2menosmas
Per Guillem, fa 11 mesos
Els votants de MÉS en aquestes darreres eleccions autonòmiques s'han mantingut, tot i que mediàticament semblaven unes eleccions estatals entre el PSOE per una banda, PP i VOX per una altra i PODEMOS que estava en desfeta orgànica. Els votants d’esquerres que s'han abstingut o han canviat fent vot útil al PSOE, son els votants de PODEMOS, no els votants de MÉS.

Valoració:5menosmas
Per utilitzat, fa 11 mesos
Si els partits sobiranistes s'ajunten amb partits espanyols i abandonen els objectius propis nostres arribarà que nosaltres estudiarem sumar els vots independentistes directament als del PP perquè no hagin de parlar amb els ultres.
Valoració:2menosmas
Per Sumar menos, fa 11 mesos
@Sumar Més, els insults que amolles demostren que et falten arguments. Què dius, que no necessitau els vots dels que no volen passar pel carreró estret? AIxí vos ha anat que heu fet els pitjors resultats dels darrers vint anys. Per vertura és per això que necessitau Sumar, per dissimular el vostre fracàs i la vostra irrellevància. Sumar no té altre objecctiu que el de salvar Pedro Sanchez i refermar la unitat d'Espanya, és per això que Sanchez no es cansa de promocionar la necessitat d'ampliar la base partidista del projecte moderadíssim, inofensiu, de Yolanda Díaz.
Valoració:5menosmas
Per lo mateix, fa 11 mesos
No ve d'un. Vuit o vuitanta es lo mateix.
Valoració:0menosmas
Per O entesa o dictadura feixista, fa 11 mesos
No és una fusió de partits, només és una coalició temporal per fer front a l'avanç de la extrema drets neoliberal i de la ultra dreta feixista.
Tanmateix, si aquests vegada de presenten smb El Pi, dubto molt que facin cap diputat, perque ens jugam ls democràcia i el poder viure en pau i tranquils.
Valoració:3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 11 mesos
@ Xx

😂😂😂😂😂
Ah! Ahora sí?
Claro que sí, guapi!

😘
Valoració:-2menosmas
Per Jordi, fa 11 mesos
Amb Sumar, deis? No aturareu res i, a sobre, serà la vostra fi. Què no ho veis? Aquí som dos que, si ho feis, no us tornam a votar mai més. Així de clar.
Valoració:4menosmas
Per Sumar MÉS, fa 11 mesos
El que no fa cap ganes de votar és anar amb el PI. O xorrades excèntriques com foren Sobiranistes per les Illes o la darrera beneitura de CUP-Crida per Palma. Són els dels 2 mil i pico de vots ridículs i que fan rialles.
Gràcies MES per plantejarnos una alternativa de veritat, no deliris de 4 il·luminats, q parlen en nom drl poble i només treuen 901 vots. No eks necessitam.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente