cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Tímid increment de la participació arreu dels Països Catalans

Les eleccions municipals, insulars i autonòmiques de Catalunya, País Valencià i Illes Balears han tengut, a les 18 de l'horabaixa, diferents nivells de participació. A l'espera que es publiquin definitivament els avanços de participació al tancament dels col·legis electorals, els resultats indiquen un increment tímid a la participació.

A les Illes Balears, a les 18 hores havien votat un 46,07% del cens, uns 3,09 punts percentuals més que fa quatre anys. En aquesta comunitat, es preveia un resultat molt ajustat entre els blocs de dreta i esquerra, amb possibilitats reals d'ambdós partits d'obtenir els 30 escons que constitueixen la majoria absoluta al Parlament.

Al País Valencià, en canvi, hi ha votat el 57,82% del cens, uns 6,65 punts percentuals més que el 2019 (51,17%). Aquí, les eleccions autonòmiques i municipals també preveuen uns resultats molt ajustats, la qual cosa ha animat a la participació.

Per contra, la participació a les eleccions municipals d'aquest diumenge a Catalunya a les 6 de la tarda ha estat del 44,53%, 6,48 punts menys que a les últimes eleccions, les del 2019. A aquesta comunitat, el fet que les eleccions municipals i les autonòmiques no hagin coincidit ha provocat una caiguda considerable de la mobilització de l'electorat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.