algo de nubes
  • Màx: 19.23°
  • Mín: 9.02°
18°

La Coordinadora Balear es manifesta per reclamar la pensió mínima de 1.080 €

La Coordinadora Balear per la Defensa de les Pensions Públiques, juntament amb els moviments i organitzacions de pensionistes d'arreu de l'Estat espanyol, s'han mobilitzat aquest dijous dia 25 de maig per reclamar la pensió mínima de 1.080 € en 14 pagues.

Des de la Coordinadora han explicat que tot i que la darrera 'reforma de les pensions' (RDL 2/2023) incorpora certes millores, consideren que no es pot dir que aquesta nova RDL no tengui retallades: «l'augment de l'edat de jubilació de 65 a 67 anys o l'increment d'anys cotitzats per accedir al 100% de la pensió se segueixen aplicant».

A més també afegeixen que s'estan ratificant altres retallades, com ara l'increment dels anys per al càlcul de la pensió de 15 a 25 anys, que amb aquest RDL s'augmenten a 29.

«Sotmetre, tal com apareix en la reforma, les decisions futures respecte al finançament i les prestacions de l'SPP als criteris de l'Informe d'envelliment publicat per la Comissió Europea, l'AiReF i el Pacte de Toledo deixa la porta oberta a noves retallades de les pensions», han assegurat des de la Coordinadora.

Per assegurar que els pressupostos de l'Estat espanyol cobriran els dèficits possibles
del Sistema Públic de Pensions han demanat:

  • Incrementar la pensió mínima fins a assolir els criteris de suficiència de la Carta Social Europea. En aquest camí, reclamem 1080 euros per al 2023.
  • Mesures efectives per erradicar la bretxa de gènere en salaris i pensions.
  • La realització immediata de l'auditoria dels comptes de la Seguretat Social.
  • Derogar les retallades de les reformes de pensions inclosa la del 2011 (Recuperar la jubilació als 65 anys, 15 anys per al període de càlcul de la pensió...)
  • Recuperar la pèrdua del poder adquisitiu de salaris i pensions i restablir la paga
    compensatòria de les pensions.
  • Derogar els coeficients reductors de la jubilació anticipada amb 40 anys cotitzats.
  • Garantir les pensions mitjançant la creació d'ocupació de qualitat i salaris dignes.
  • Impedir el finançament amb diners públics dels plans de pensions d'ocupació (PPEs) per mitjà de les cotitzacions a la SS i assegurant que cotitzin i tributin com a rendes de treball.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cuarentón, fa 11 mesos
Llevo muchísimos años en una empresa, mientras curran con nosotros son de izquierdas y cuando cruzan la línea de la jubilación se hacen del PP o vox,me parece una hipocresía y falta de empatía con los que estamos currando,las izquierdas son las que subirán las pensiones muchos jubilados nos dan la espalda a los trabajadores por egoísmo.
Valoració:-2menosmas
Per tu si que est curt, fa 11 mesos
Déjate de filias, fobias, odios, rencores y demás zarandajas.
Piensa con la cabeza y haz números. Y si no los sabes hacer, pídelos a quien sepa. Y que te expliquen como deja el tal Sánches la deuda de España. Pide lo que se paga únicamente por intereses.
El de las cejas, dejó una deuda impresionante. Rajoy tuvo que hacer encajes de bolillos y naturalmente fue puesto a caer de un burro.
La izquierda, no crea nada. Solo gasta y gasta y vuelve a gastar.
Valoració:-1menosmas
Per Però llavors van i voten a les dretes, fa 11 mesos
Els pronòstics apunten a que guanyaran les dretes. Per tant ja se poden acomiadar d'aquesta puja. I de dónin les gràcies si no se la retallen, que és més que possible.
Com pot ser tan curta, la massa?
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente