cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El 75% dels nostres lectors consideren que l'abstenció beneficiarà la creació d'un govern de dretes després del 28M

Clara majoria. El 75,9% dels nostres lectors consideren que l'abstenció perjudicarà l'esquerra a les eleccions del 28M i «beneficiarà la creació d'un govern de dretes». Per contra, el 24,1% considera que «els partits d'esquerres podran revalidar els resultats».

La campanya electoral ja ha començat i tots els partits polítics ja han iniciat els actes per a mobilitzar el seu electorat de cara als comicis del pròxim dia 28. Tots cerquen el vot que pot suposar la diferència entre la continuïtat del Govern d'esquerres o l'alternativa d'un Executiu de dretes.

PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem esperen poder revalidar els resultats electorals i així reeditar un possible pacte de govern per a una tercera legislatura. Per part seva, PP i VOX esperen capgirar la situació i poder conformar un govern dretà. Deixant de banda les primeres enquestes electorals, els resultats s'esperen molt ajustats i, per ventura, la clau de la governabilitat de la pròxima legislatura la decidirà El Pi.

Un dels factors que pot jugar molt en contra dels interessos de l'esquerra és l'abstenció. Alguns analistes apunten que l'electorat es troba poc mobilitzat i això podria influir molt negativament en els resultats dels partits de l'actual pacte de Govern. És a dir, podria beneficiar clarament a la dreta i l'extrema dreta, l'electorat de les quals es trobaria més predisposat a votar.

En aquest sentit, cal destacar la iniciativa cívica del manifest 'Visc a Mallorca' que vol lluitar contra l'abstencionisme i insta la ciutadania a votar formacions compromeses amb el país. Sigui com sigui, falten encara molts de dies de campanya electoral i tots els escenaris són possibles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cupaire de Palma, fa dervers d'un any
Vota a la Cup Crida per Palma!
Afilia't amb Nosaltres
Valoració:1menosmas
Per antifa (el ver), fa dervers d'un any
Hi ha moltes opcions per a votar antifeixista. Ànim !

Salut i independència !
Valoració:2menosmas
Per Ja ho val!, fa dervers d'un any
No vos esforceu, tractant de fer- vos passar per quins no sou. Tanmateix vos delatau voltros mateixos.
Valoració:2menosmas
Per Anselm Llull, fa dervers d'un any
Idò a veure si ho entenen les esquerres. Si només posen el cul a cadira, no interessen.
Com que ens veurem petjudicats d'una manera i una altra, que també patesquin qui no fan els deures.
Valoració:4menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Qui NO troba a qui votar, NO HA DE VOTAR. La resta...son amenaces? Les esquerres no ho han de tenir mes fàcil que ses dretes. Qui vulgui els vots, que sigui mes COMPROMÈS, i deixin de fer barrabassades. NO HEU FET SA FEINA QUE NECESSITAVA LA GENT DEL CARRER. NO. Heu pastelejat MOLT. Amb Cultura, Educació, afers Socials, Sanlut.....
Valoració:1menosmas
Per No, fa dervers d'un any
En tot cas el que beneficiaria la formació d'un govern de dretes hauria estat la prèvia a l'abstenció, o sigui la decepció que hauria provocat un Govern suposadament progressista que ni tan sols ha estat capaç d'evitar la progressiva diferència entre rics i pobres, o ni tan sols frenar la progressiva substitució lingüística, ara ja totalment favorable a la llengua castellana.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente