cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Alzamora: «Estam compromesos en revertir la tendència regressiva de la llengua pròpia del país»

El candidat de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha reiterat aquest dijous el compromís de la formació amb el foment, difusió i coneixement col·lectiu de la llengua catalana.

Alzamora ha insistit en el paper que han de jugar les administracions en facilitar al màxim el seu ús en tots els àmbits. «Necessitam una aposta clara per la normalització lingüística, per tal de garantir els drets lingüístics de la ciutadania i promoure un ús progressiu de la llengua catalana. El nostre compromís és revertir la tendència regressiva de la llengua pròpia del país», ha assegurat el candidat.

Des de la formació ecosobiranista han valorat de manera positiva la feina feta des de la direcció insular de Política Lingüística. Enguany ha incrementat el seu pressupost en un 45% fins a arribar a 1.788.434 euros, amb un augment important a les ajudes per al foment de la llengua catalana a diferents àmbits.

Segons Alzamora, «l’increment de 500.000 euros ha permès incloure una nova convocatòria d'ajuts per a festivals de música en català o incrementar la dotació econòmica de la convocatòria per a la retolació en català destinada a Ajuntaments».

Alzamora també ha valorat de manera positiva l'aprovació, aquest mateix dijous per part del ple del Consell, d'una sèrie d'ajudes destinades al Gremi Llibreters per a l'organització de la setmana del llibre en català, o per finançar les activitats de l'Escola de Mallorquí o la Institució Pública Antoni M. Alcover.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa dervers d'un any
SÍ: compromesos a revertir

NO: compromesos en revertir
Valoració:1menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
Aquest candidat de plastilina, enlloc de prometre fum, ha d'explicar què ens ha portat a aquesta regressió enfront llengües ultracomercials i procapitalistes i què ha fet MES des de llur conselleries i dir. generals per pal.liar l'estat del català aquests 8 anys.
Si no és capaç, val més que plegui...
Valoració:2menosmas
Per Fracàs, fa dervers d'un any
Els primers que promocionen l'abstenció són els partits que fan anques enrere, supeditats al PSOE o a la realpolític imposada pel sistema que mai no és reforma substancialment. Aquests senyor Alzamora, pobre home, és ell que reconeix el retrocés, tot i que ell en diu "tendència regressiva". Anar a votar el suposat mal menor és propi de gent resignada, propi de perdedors. La resta no és més que bla, bla, bla, retòrica desgastada per acumulació de fracassos.
Valoració:3menosmas
Per T.M, fa dervers d'un any
Aquest mes de maig penso votar a la Cup palma.
Valoració:4menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
La indignació i l’enfado amb les esquerres pels pocs avanços aconseguits, son comprensibles i es poden compartir o no. Però animar a l’abstenció i a la desmobilització, amb el missatge de que tots els Partits Polítics son iguals i fer créixer el desànim entre els possibles votants
ecologistes i d’esquerres, es un greu error i un favor impagable al PSOE i al PP, els espanyolistes, els defensors del règim del 78, els Hotelers, la banca, els fons voltors, la Comissió Europea, l’església i les multinacionals, que no han deixat mai d’estar mobilitzats en defensa dels seus miserables interessos i en contra del interès general.
Valoració:0menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Ho sento molt, pero arribau tard. No teniu credibilitat! Això ja hauria d'estar fet!
Valoració:3menosmas
Per Felanitxer, fa dervers d'un any
Fa 35 que vot PSM i derivades, i estic indignat amb tot el que heu consentit als vostres socis de governs durant 8 anys. Una autèntica vergonya que no té per on agafar ni podeu justificar. Aquesta vegada ja no vos votaré.
Valoració:1menosmas
Per Enlairar la senyera, fa dervers d'un any
Ara que venen les eleccions, desesperats com estan, tornen enlairar la senyera. Més que enlairar sembla que el candidat la vol sembrar en terra. Han estat vuit anys amb la senyera estotjada i ara fan el teatre. Revertir la tendència regressiva del català? Com pot ser això si fa vuit anys que feis mestressades per les diverses institucions? No teniu credibilitat.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente