cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El 63% dels nostres lectors consideren que MÉS per Mallorca no hauria de confluir amb el projecte polític de Yolanda Díaz

Majoria ajustada. El 63% dels nostres lectors consideren que MÉS per Mallorca no hauria de confluir amb el projecte polític de Yolanda Díaz de cara a les eleccions estatals perquè «el partit ecosobiranista quedaria sotmès als dictats d'una formació de Madrid». Per contra, el 37% considera que la formació hauria de confluir amb Sumar perquè «aconseguiria aglutinar el vot de totes les forces d'esquerres i ecologistes».

Aquest diumenge, Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra espanyola de Treball, ha donat a conèixer la seva candidatura a través del projecte polític de Sumar. Una plataforma que pretén aglutinar totes les forces d'esquerres de l'Estat espanyol de cara a les eleccions estatals. Un projecte, però, que neix des del desacord amb la cúpula de Podemos.

Els Comuns, Más País, Compromís i Esquerra Unida són algunes de les formacions que assisteixen aquest diumenge a Madrid a l'acte de presentació del projecte polític de Sumar, que ha recorregut l'Estat espanyol i que també arribà a les Balears.

És precisament en el context illenc que l'enquesta d'aquesta setmana centrava la seva pregunta. Segons han apuntat diversos mitjans locals, Sumar manté des de fa temps un canal de comunicació amb MÉS per Mallorca de cara a una possible confluència d'ambdues formacions de cara a les eleccions estatals. Val a dir que MÉS forma part, al costat d'altres formacions, del projecte Ara Més que cerca aglutinar el vot sobiranista i d'esquerres als pròxims comicis generals.

Amb tot, el projecte polític de Díaz s'hauria mostrat obert al fet que el partit ecosobiranista s'integrés en el seu projecte i així aconseguir més representativitat en un escenari d'una política de blocs i polarització. Ara bé, el partit liderat per Lluís Apesteguia es mostraria més refractari a aglutinar-se en aquesta formació, defensant un prisma de lleialtat a la gent de les Illes i no a una formació d'obediència als dictats de Madrid. No obstant això, sembla que les vies de comunicació continuarien obertes, tot i que MÉS per Mallorca no ha assistit aquest diumenge a l'acte de presentació de Díaz a Madrid.

Sigui com vulgui, com es desprèn de les respostes dels nostres lectors, MÉS per Mallorca hauria de mantenir la seva independència política i mirar pels interessos de la ciutadania de les Illes Balears des d'una perspectiva illenca i no centralista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ni una, fa dervers d'un any
¿Qué es lo que propone nasseiro?.
Porque propuestas fiables, realizables y aconsejables para el pueblo español, ni una.
Valoració:0menosmas
Per Francament, fa dervers d'un any
A les eleccions locals i autonòmiques, a MÉS li convé anar tot sol o en coalició només amb altres partits nacionalistes. Però a les Generals, ficar-se a dins d'una coalició d'esquerres, seria una manera d'arribar a les institucions estatals, donat que molts de balears no saben votar i abans votarien als "Àngels de l'infern"que no a un partit nostro que vulgui treballar i lluitar per noltros. Tenim aquesta desgràcia i l' hem de sortejar, perque els nostros propis paisans no facin un desastre.
Valoració:5menosmas
Per Val més que MÉS ho demani als seus, fa dervers d'un any
Si MÉS vol fer una consulta, és millor que ho demani als seus afiliats i tal vegada també als seus simpatitzants. I que tots ells s'identifiquin amb el seu numero de DNI, a l'hora de donar la seva opinió. Perque aqui no sabem qui entra, ni si tothom hi fa amb bones intencions.
Valoració:4menosmas
Per oido al parche, fa dervers d'un any
Mientras no se sepan los lectores reales del "Baleares", lo del 63, 69, 44 o 22, poco o nada importa.
No es lo mismo un 10 por ciento de 1000, que un 63 por ciento de 100.
¡Oído al parche!
Valoració:-3menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Una vez más, Yolanda, militante de carnet del PCE, el partido más criminal de la historia de España, te pregunto: ¿dónde están los restos de Andres Nin?
Valoració:-8menosmas
Per No vol dir res, fa dervers d'un any
Bé, vol dir que hi ha una bona partida de lectors que són partidaris de "Sumar". És significatiu perquè el dBalears és un digital llegit sobretot per sobiranistes independentistes. El projecte de Més s'ha valencianitzat progressivament. És molt semblant al de Compromís. El seu sobiranisme és més de màrqueting que cap altra cosa, amb l'objectiu de diferencia-se de l'autonomisme del PSOE. Res pus. Acomodació a l'autonomisme. No tenen cap altre projecte. Això d'aconseguir una millora del recapte fiscal ja ho defensen fins i tot algunes veus del PP. Més és un partit que ja no espanta a ningú, per això tenen tan bona premsa.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente