nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

Apesteguia: «L'Estatut ens ha quedat petit; necessitam parlar de tu a tu amb l’Estat»

Acabar amb el dèficit fiscal de 4.000 milions anuals generat per l’Estat espanyol, i aconseguir el control de l'aeroport, les principals reivindicacions de MÉS per Mallorca després de 40 anys d'Estatut

El coordinador general de MÉS per Mallorca i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, i el secretari general i candidat al Consell, Jaume Alzamora, han comparegut avui en roda de premsa amb motiu dels 40 anys de l’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. Apesteguia ha apuntat que «necessitam impulsar un nou Estatut propi ja que el marc que defineix l’Estatut actual no ha estat suficient per donar resposta a totes les demandes que tenim com a societat».

El candidat ecosobiranista al Govern ha manifestat que «des de MÉS per Mallorca no permetrem una reformeta de l’Estatut. La situació d’infrafinançament a la que ens té sotmesos l’Estat requereix l’aprovació d’un nou Estatut propi amb tota l’ambició que necessiten les Illes Balears». En aquest sentit, Apesteguia ha manifestat també que «l'Estatut ens ha quedat petit; necessitam parlar de tu a tu amb l’Estat». El líder ecosobiranista ha lamentat que «cada any l’espoli fiscal a què ens sotmet l’Estat és de 4.000 milions d'euros que se’n van i no tornen, i hem de dir prou».

Incompliment de l’Estatut actual

Per la seva part, el secretari general i candidat al Consell, Jaume Alzamora, ha denunciat «l'incompliment reiterat i sistemàtic de l’Estatut per part de l’Estat espanyol». En aquest sentit, Alzamora ha exigit que es transfereixin les competències pendents, entre les quals ha destacat les de justícia, inspecció laboral i aeroports.

En aquest sentit, el candidat de MÉS per Mallorca al Consell ha apuntat que «volem totes les competències que marca l’Estatut, especialment una que és clau per poder fer front als principals problemes que patim: la gestió de l’aeroport». Alzamora ha finalitzat assegurant que «volem les claus de la porta d'entrada al nostre país. Volem poder regular i gestionar l’aeroport per poder reduir el nombre de visitants que hi arriben».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Quina falta de sensibilitat amb Més per Menorca i la proporcionalitat del tamany de la primera illa de les Balears habitada fa més de 6.000 anys.
Valoració:4menosmas
Per Felanitxer, fa dervers d'un any
Amics de Més per Mallorca, vos heu fixat lo petites que heu pintat les illes que no són la vostra? Vos pareix normal si realment teniu una idea de país?
Valoració:6menosmas
Per Costafreda, fa dervers d'un any
Aquell cafè per a tothom estava clar que a casa nostra no podia funcionar, era i és massa irreal.
Valoració:0menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Ahhhhh, como dice la canción:" y tú, y tú, y solamente tú ", jajajaja.
Valoració:-1menosmas
Per Tu i tu, fa dervers d'un any
L'Estat amb els dos pricipals agents que estan al seu servei, PSOE i PP, sap que el PSOE i el PP neutralitzaran qualsevol pretenció que sigui comprometedora, per a l'Estat. És per això que Més ha de construir una alternativa política que vagi més enllà del règim autonomista monàrquic. Res que no sigui una alternativa real no és més que comèdia propagandística electoral.
Valoració:4menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
I no veis que allò que faran PP i PSOE serà fer-ne un de pitjor des que hi ha ara???!!!
No veis que si ells no ho aconsegueixen directament ho aconseguiràn es de PP i VOX amb so recurs que faran davant es TC???!!!
Que ja no vos n'enrecordau de lo que va passar amb s'estatut de Catalunya renovat???!!!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente