nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Josep Melià (El Pi): «No deixarem que els mallorquins visquin dins contenidors»

El Pi-Proposta per les Illes Balears ha presentat aquest dissabte les seves propostes en matèria d'habitatge en una taula rodona en la qual han participat Josep Melià, candidat de la formació al Govern, Maria Ferrà, de la junta directiva d'API (Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària), i Guillem Mut, secretari general de Joves per les Illes.

Durant la taula rodona, Melià ha exposat una sèrie de mesures per solucionar l'accés a l'habitatge que pateixen els ciutadans de les Balears. Melià ha explicat que «l'habitatge és un dels principals problemes que patim i després de vuit anys de govern del pacte no s'ha pres cap mesura realment efectiva per solucionar-ho. Ja està bé d'enrevoltar la figuera, necessitam solucions».

Per això, segons ha explicat Melià, El Pi proposarà «eliminar tots els impostos en la compra del primer habitatge, la possibilitat de fer habitables en els locals i simplificar la normativa per a fer reformes i ampliacions només amb una declaració responsable». En aquest mateix sentit, la formació aposta «per suprimir l'impost de successions en la transmissió per herències d'habitatges entre familiars, ja siguin de pares a fills, de padrins a nets o d'oncles a nebots».

En referència a la notícia que han sortit als mitjans sobre crear habitatge en contenidors per solucionar la manca d'habitatges a Palma, Melià ha destacat que és «una improvisació constant de l'equip de govern». «El darrer exemple el tenim amb la proposta del batle de Palma. Hila té una ocurrència darrer una altra i intenta tapar la seva ineptitud i inacció en la seva política d'habitatge a Palma amb la construcció d'habitatge de mala qualitat. No deixarem que els mallorquins visquin dins contenidors», ha sentenciat.

Per part seva, Maria Ferrà, membre de la directiva d'API, ha assegurat que «no hi ha habitatges suficients». «Hi ha un parc d'habitatges tancats perquè els propietaris no els volen llogar i necessitam trobar solucions perquè el problema s'està agreujant», ha explicat.

Finalment, el secretari general de Joves per les Illes, Guillem Mut, ha assegurat que «el trànsit cap a la vida adulta comença amb l'emancipació de la casa dels pares, però si la teva família no té propietats, no pots fer la passa. Per això, demanam que la condició de joves s'elevi a 35 anys i que s'augmenti l'habitatge social».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fulgensio, fa dervers d'un any
Moltes gràcies als votants de CUP-CRIDA, sense la vostra inestimable ajuda mai seria batle de Palma.
Valoració:0menosmas
Per Xaume, fa dervers d'un any
«No deixarem que els mallorquins visquin dins contenidors»
Lo que volen els del PiPi és que visquin al carrer
Valoració:4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@Pep

A ver, genio.
Da igual que repitas lo mismo una y otra vez, en todas las noticias y con diferentes niks.
Todos aquí son de tu cuerda, y van a votar lo mismo.
No vas a convencer a nadie, ni a hacer que nadie cambie de voto, parguela.
Deja de hacer el canelo, porque das penita.
Valoració:-4menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
La meva papareta és per la Cup Palma i Mes.
Valoració:4menosmas
Per Visionario, fa dervers d'un any
Mallorca en menos de diez años estará en manos de fondos buitre, inmobiliarias extranjeras,nórdicos y jubilados de Europa central,los de aquí nos tendremos que ir a vivir a otra comunidad autónoma,la verdadera izquierda tiene que parar esto ya! O acabaremos durmiendo en un coche.
Valoració:1menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@Guillem, si es va parlar del tema dels grans tenidors, hagues vengut i ho sabria però sap quin es el problema? Jo diria que si però ho calla, son les lleis del estat que els hi donen suport, i si aquí es va parlar de que cedirien pisos els bancs i els gran tenidors, sap quants en varen cedir? insuficient absolutament, i la llei dels empara, de moment es tracta de propietat privada i per expropiar te idea de quants d'anys duria, primer la tramitació en seu administrativa, amb els corresponents recursos i finalment en seu judicial, primera instancia, segona, suprem, constitucional i finalment Europa. està molt be, i jo estic d'acord en criticar als usurers, però el primer pis que es pogués expropiar, tardaria com a molt poc, i anant tot be, entre cinc i sis anys. Revisi quins tràmits requereix la llei per fer-ho, i al final vagi a saber si els tribunals no els hi daran la raó. Un poquet de sentit comú li vendria be.Es una de les solucions possibles però, desgraciadament, la mes costosa la que mes tràmits requeriria, i en el pitjor cas caso la més inviable, i en el mi,.llor la de més llarga durada, molt llarga durada..
Valoració:6menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Ni una sola mesura contra l'especulació i els acaparadors d'habitatges. El PI sembla que te alguna bona intenció social en demanar la exempció d’impostos per la compra del primer habitatge, però s’equivoca quan protegeix i no acusa els grans tenidors, els fons voltors i els bancs. No aporta ni una sola idea per a combatre la usura i la mala praxis dels principals responsables de l’escassetat i l’encariment del habitatge a les Illes.
Valoració:10menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Pues lo tenéis clarinete.
Estoy por votaros para ver cómo lo hacéis.
Tiene que ser de traca.
Valoració:-5menosmas
Per res homo res, fa dervers d'un any
Otro que promete, lo que no puede dar.
Muchos mallorquines, o no mallorquines, si siquiera llegarán a los contenedores de barco.
Valoració:1menosmas
Per oh, fa dervers d'un any
Millor al caixers dels bancs eh?
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente