muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

MÉS centrarà la seva campanya electoral en el medi ambient i el territori, l'habitatge i la defensa del català

El candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, juntament amb el candidat al Consell, Jaume Alzamora, i la candidata a la batlia de Palma, Neus Truyol, han presentat aquest dissabte a la Plaça París de Palma els eixos de campanya de la formació ecosobiranista de cara a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals del mes de maig. En aquest sentit, els tres candidats han anunciat que se centraran en «la protecció del medi ambient i el territori, la necessitat d'universalitzar el dret a l'habitatge, i la normalització de la llengua catalana en tots els àmbits».

Apesteguia ha apuntat que «aquests tres reptes que tenim com a país venen de problemes considerables que es produeixen bàsicament per dos motius: el model turístic i la falta de poder polític de les nostres institucions d'autogovern». En aquest sentit, el candidat a president del Govern ha assegurat que «cal apostar per un model que vagi cap al decreixement turístic, i augmentar el poder polític de les institucions pròpies d'aquesta terra».

El líder de MÉS ha finalitzat la seva intervenció manifestant que «Mallorca necessita ser pensada des de Mallorca. Els nostres interessos xoquen amb els interessos i expectatives que Espanya té posats aquí: màxim turisme i màxima capacitat extractiva. Per això proposam un nou marc de relacions amb l'Estat basat en la bilateralitat i la sobirania fiscal». Apesteguia ha clos apuntant que «aquest nou marc de relacions hauria de permetre la gestió pública i pròpia dels ports i aeroports per a poder limitar els vols als interessos de les Balears i poder cobrar l'Impost Turístic a la porta d'entrada i no als establiments turístics».

Per la seva part, el candidat al Consell i també secretari general ecosobiranista, Jaume Alzamora, ha anunciat que «MÉS per Mallorca presentarà un total de 46 candidatures en l'àmbit municipal, de les quals 35 seran com a MÉS i altres 11 en coalició». Alzamora ha destacat també que «tenim el programa aprovat, tenim la totalitat de les candidatures al Parlament, Consell i Ajuntament de Palma aprovades, i tenim tota la maquinària en marxa per afrontar la campanya electoral per, a partir del mes de maig, liderar les principals institucions del país».

Finalment, la candidata a la batlia de Palma, Neus Truyol, ha assegurat que «volem fer de Palma una ciutat de proximitat, centrada en els seus residents. Volem fer de Palma la ciutat dels 15 minuts i fer que els seus residents tenguin tots els serveis i les necessitats bàsiques a prop de casa seva». En aquest sentit, Truyol ha manifestat que «Palma ha de ser un exemple i un referent pel que fa a iniciatives innovadores que facilitin la vida de les persones que hi viuen, igual que ho ha estat amb la prohibició del lloguer turístic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
😂😂😂😂😂😂😂
No words.
Valoració:0menosmas
Per Fulgensio, fa dervers d'un any
Ja veig que hi ha moltes forces que interessades en que sigui el nou batle i a que en Jorge sigui el nou Conseller d'Educació.
Moltes gràcies
Valoració:-2menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
A la fi, no hi ha cap diferència notòria ni una entre el que fan els gorans del PPSO€ i tots aquests aficionats de FEMS per Mallorca, que es dediquen a col.locar cracks, cromagnons i vedettes dins el Govern, Consell i batlies durant 4 o 8 anys, ben aferrats amb cola a llur cadires.
✊!
Valoració:-3menosmas
Per Esquerra renovada, fa dervers d'un any
La Cup i Esquerra republicana
Valoració:2menosmas
Per colom, fa dervers d'un any
Estam en campanya electoral. Després, un cop votats ja estarà tot oblidat, i a calentar cadira ! (si hi hagué sort)
Valoració:3menosmas
Per Defensa del català?, fa dervers d'un any
Doncs ningú ho pot creure pel que hem pogut comprovar aquestes dues darreres legislatures. I de l'habitatge ni en parlem. L'actualitat ho demostra. Defensa del medi ambient contruint una altra autopista com la de Campos? Basta repassar els informes de Terraferida referits al desaforat comsum del territori aquests darrers vuit anys.
Valoració:8menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Decréixer en l’activitat turística i augmentar el poder polític que del Govern Balear. Bon resum del que necessitem urgentment a les Illes.
Valoració:10menosmas
Per aigo torrada, fa dervers d'un any
L'habitatge.
Seamos serios y pensemos un poco con la cabeza. ¿Estos que van a hacer?. Nada, por supuesto.
Y todos los demás, tampoco.
El que quiera una vivienda, que firme letras como un condenado.
Valoració:-3menosmas
Per Catalinero, fa dervers d'un any
Y la delincuencia, problemas de aparcamiento, suciedad no les preocupa. Vamos mal ....
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente