nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

El Pi proposa un intercanvi lingüístic per a difondre el català entre els estrangers

209787

La portaveu d’El Pi-Proposta per les Illes Balears al Consell de Mallorca, Xisca Mora, i el candidat a la institució insular en les pròximes eleccions, Antoni Salas, han presentat una iniciativa per a crear borsa d’intercanvi lingüístic i, així, fomentar i difondre la llengua catalana.

Mora ha assegurat que «en aquests moments s’ha de fomentar la llengua pròpia de les Illes Balears». «Els estrangers han d’aprendre que a les Illes xerrant català i n’estic segura que molts voldran fer la passa i aprendrer-ne», explica. «El Consell té les competències i l’obligació de difondre la nostra cultura i la nostra llengua i El Pi creu que aquesta seria una bona manera de fer-ho», ha assegurat.

Salas, filòleg de professió, creu que aquesta mesura és una oportunitat no només per a practicar la llengua oral sinó per a conèixer, experimentar, viure i intercanviar aspectes culturals. «La llengua és una riquesa i s’ha de fomentar i difondre. I és i serà una de les meves prioritats».

En el mateix sentit s’ha expressat Carles Cabrera, candidat d’El Pi a la batlia de Palma i filòleg de professió. «Necessitam donar un impuls al català. A Ciutat de cada vegada és xerra menys la llengua pròpia i li hem de donar un impuls des de les institucions», ha reconegut.

La moció d’El Pi demana la creació d’una borsa d’intercanvi lingüístic i dotar de tot el material de suport i guies necessàries, com a mínim en 3 idiomes, per al desenvolupament del programa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa dervers d'un any
El PI hauria de fer una declaració institucional i davant notari garantint que mai donarà el seu suport a formacions sucursalistes de l'estat espanyol. Si no és així les decisions que pugui prendre el Pí fan un poc de por, tot i la bona intenció dels seus membres, al menys davant públic.
Valoració:0menosmas
Per Felanitxer, fa dervers d'un any
Quan parlen d'intercanvi pareix que ha de ser amb escoles, instituts o institucions d'altres països. Si fos això, només té sentit amb alumnes que ja estudien català, si no, parlarà tothom en anglès.

I si és amb estrangers que viuen aquí, això no és intercanvi i, a més, ja hi ha iniciatives en aquest sentit, només s'han de potenciar.

El que sí que haurien de posar en marxa, i els propòs que ho posin al seu programa electoral, és una espècie de programa ILLESMUS d'intercanvi entre illes, a 3r ò 4t d'ESO. Això ens fa molta falta per conèixer-nos i agermanar-nos.
Valoració:1menosmas
Per PINO, fa dervers d'un any
El PINO, que no es nada tiene que hacer esfuerzos titánicos para ofrecer algo a los que todavía los votan y dentro de estos esfuerzos salen "cosas muy raras".
Asi va la cosa.
Valoració:-8menosmas
Per Com treballa el PI, fa dervers d'un any
PERÒ TOT QUEDA EN NO RES QUAN PACTA AMB EL PP. Quin despropòsit més gran !
Valoració:1menosmas
Per Tota activitat és bona, fa dervers d'un any
Totes les activitats d'esplai ajuden molt, a la gent nouvinguda i no tan nova aquí, que no té temps.d'anar a classe asprendre Català. I per si fos poc, tsmbé els ajuden a fer amics i a integrar-se. I per molts de noltros, els d'aquí, també és un plaer participar.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente