algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Armengol cedeix i convoca el Consell Social de la Llengua Catalana

Dimecres que ve tendrà lloc una sessió extraordinària per tractar l'exempció del català

La presidenta del Govern, Francina Armengol, finalment ha cedit a les pressions de l'Obra Cultural Balear i de diversos agents en defensa de la llengua catalana i ha convocat una reunió extraordinària del Consell Social de la Llengua Catalana per a tractar el tema de l'exempció del requisit d'acreditar coneixements de català al personal sanitari.

La reunió s'ha convocat per aquest dimecres 1 de febrer, després que la presidenta rebutjàs en reiterades ocasions fer-ho, ja que no considerava oportú treure a debat social aquest afer. MÉS per Mallorca l'advertí que, si s'abstenir de convocar-lo, ho faria Beatriu Defior, la Directora General de Política Lingüística, membre de la formació ecosobiranista i, en tant que vicepresidenta del Consell Social, legitimada també per a convocar reunions.

La sessió extraordinària comparà amb 11 punts a l'ordre del dia, la qual cosa sembla voler restar rellevància a l'afer que tanta discrepància ha generat entre els socis de govern i la població balear en general. S'espera que la presidenta es ratifiqui en la determinació de seguir endavant amb l'exempció, mentre que l'OCB i STEI es proposen impugnar tot el procés d'estabilització davant els tribunals en cas que això ocorri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ja està bé, fa dervers d'un any
Qui no vulgui català que parteixi. No els volem aquí. "Barco de rejilla"
Valoració:8menosmas
Per T.M, fa dervers d'un any
Ho sento molt però no em refio dels socialistes,la meva papereta és per a la Cup Palma.
Valoració:4menosmas
Per fora catalá, fa dervers d'un any
Estoy hasta las bregotas de catalán; quiero médicos, buenos y bien pagados. Aunque hablen español. Todo lo demás me sobra. Empezando por la Obra Cultural Barcelonina.
Valoració:-8menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
Se han dado cuenta porque no hay medicos ni enfermeras en las plantillas...cuanta ineptitud.
Valoració:-6menosmas
Per Cedeix?, fa dervers d'un any
Més que cedir, dona continuïtat a la comèdia del pacte de retrocés que ha provocat el desprestigi de la llengua catalana. En vuit anys no n'han fotut ni brot per garantir la credibilitat de la llengua i ara a darrera hora, resulta que hi ha corregudes per salvar els trastos. Fa deu anys, molts dels que ara, desesperats com estan, criticaven la moratòria per ser humiliant, resulta que lavui la defensen, més que res mirar de dissimular la resignació, la derrota.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente