cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

Podem: «El decret d'estabilització és un error si inclou una exoneració que limita el dret dels ciutadans a ser atesos en català»

Aurora Ribot, com a membre de l'Executiva de Podem a les Balears, ha demanat aquest dimarts «asseure's a parlar» amb els seus socis del Pacte de Govern sobre l'excepció del català a la Sanitat perquè «ser atès en aquesta llengua és un dret».

Així s'ha pronunciat la membre de l'Executiva de Podem Balears aquest dimarts, en declaracions als mitjans de comunicació, als passadissos del Parlament.

«A Podem, tenim clar que és imprescindible garantir el dret de la ciutadania a ser atesos en català quan s'adrecen a l'Administració, en aquest cas a la Sanitat», ha manifestat, tot recordant que «un 30% de la població balear parla habitualment en català».

«Necessitam una sanitat de qualitat, si volem un estat del benestar sa i robust, però també que t'atenguin en les dues llengües d'aquesta comunitat autònoma», ha continuat Ribot, que, per aquest motiu, ha demanat «asseure's a parlar amb els seus socis del Pacte de Govern perquè s'està abordant un dret que cal garantir».

Així, ha assegurat que la postura de Podem és que «el decret d'estabilització és un error si inclou una exoneració que limita el dret dels ciutadans». «Necessitam professionals formats però que també ho puguin fer en català. Cal trobar la fórmula per a combinar les dues coses», ha incidit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
Hi ha una solució. QUE ENS VULGUIN ENTENDRE EN CATALÀ. TOT ÉS VOLER. Ni tant sols que el parlin. VOLER. Són aquí. I que NO ens emprenyin amb mes excuses barateres.
Valoració:5menosmas
Per A fer punyetes els pancastellanistes,, fa dervers d'un any
Que "halla médicos", diu la 'eminència multinikera".
Aquesta és la principal causa de tota aquesta fúria, destructivitat i odi cap al Català: Que si uns persona és incapaç d'escriure correctament en un idioma tan fàcil com el Castellà, se li fa una muntanya l'haver d'aprendre una altra llengua amb una dificultat un poquet major.
I trobau que és lícit, que perque a tots els troços de banc gramaticals dels quatre punts cardinals, els ha pegat per venir aquí a donar-nos la murga, noltros hàgem de renunciar a la llengua dels nostros majors?
Si no acepten la nostra llengua, que s'en vagin tots a ca seva, tant si no son metges com si ho son.
Valoració:13menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
@xisco: i castellà, n'han de saber, o tampoc importa? Castellà sí, veritat? Idò si volem igualtat efectiva de drets, no només damunt un paper i, per tant, els treballadors públics han de conèixer les DUES llengües oficials d'aquesta terra. Si de primeres no en coneixen una de les dues, d'acord, però com a mínim amb el compromís d'aprendre-la. És una fal·làcia això d'haver de triar entre atenció mèdica o català, és mesclar ous amb caragols.
Valoració:12menosmas
Per xisco, fa dervers d'un any
Podemos no quiere que halla medicos en baleares. mejor sin medicos pero que sepan catalan, a que los haya y hablen en castellano.mLuego dicen que les preocupa los ciudadanos
Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente