algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

MÉS per Mallorca exigeix al Govern espanyol que aprovi l'augment del salari mínim promès

MÉS per Mallorca ha exigit al Govern espanyol, liderat per Pedro Sánchez, que aprovi l'augment del salari mínim interprofessional (SMI) promès. A través del senador Vicenç Vidal, des de la formació ecosobiranista han apuntat que «la quantia que el Ministeri de Treball valora, entre 46 i fins a 82 euros sobre el salari mínim de 1000 euros en 14 pagues, és insuficient».

En aquest sentit, Vidal ha fet referència a les dades presentades per l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, segons les quals un palmesà necessita ingressar 1.421,60 euros mensuals per a viure dignament. Una xifra que augmenta a 1.943,40 euros en el cas de famílies monoparentals amb un fill al seu càrrec, o fins a 3.169,15 en el cas d'una parella amb dos fills.

Segons el senador de MÉS per Mallorca, «el Ministeri de Treball, suposadament hipersensible amb les classes populars, hauria de tenir més esment en adaptar la pujada del salari a la diversitat de contextos territorials que es donen arreu de l'Estat».

Vidal ha finalitzat apuntant que «és essencial és que la pujada promesa pel govern de PSOE i Unidas Podemos es faci efectiva durant les properes setmanes», al mateix temps que ha assegurat que «la gent treballadora necessita de forma imperiosa un ajut que pot ser clau aquest primer semestre de 2023».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisco, fa dervers d'un any
Menos mal que tenemos a Mes per Mallorca, que le exige al gobierno español el aumento del salario minimo
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente