cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

El Parlament ha aprovat la presa en consideració de la ILP pel Benestar de les Generacions Presents i Futures

El Parlament ha acceptat en la sessió plenària d'aquest dimarts, 29 de novembre, prendre en consideració la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) de Benestar de les Generacions Presents i Futures, que han signat gairebé 12.000 ciutadans de les Balears.

Amadeu Corbera, president del GOB, ha defensat aquesta iniciativa davant els diputats, al·legant que la ciutadania està preocupada pels efectes que el canvi climàtic té en «aquest petit i fràgil territori». Ha exposat que cal ser previsors davant l'escalfament del Mediterrani i el nombre rècord de creuers, avions i cotxes que registren les Illes. Ha precisat que aquesta ILP no és una «solució màgica sinó una eina» que cal engrandir i dotar de contingut.

Els grups parlamentari Socialista, Unides Podem, MÉS per Mallorca i Mixt s'hi han mostrat a favor, i PP, Ciudadanos (Cs) i El PI s'han abstingut. Pablo Jiménez, diputat d'Unides Podem, ha explicat que el vot a favor del seu grup «està lligat a la necessitat de garantir una justícia ambiental intergeneracional», perquè és imperatiu i urgent combatre la pèrdua de biodiversitat i l'amenaça de noves pandèmies.

Por la seva banda, el portaveu de MÉS, Josep Ferrà, ha afegit que cal recórrer a l'acció local, augmentar la recaptació de l'Impost de Turisme Sostenible i replantejar tot el model econòmic. Ferrà, a més, ha denunciat que, davant l'evidència, encara hi ha formacions com Vox que «defensen postulats negacionistes i terraplanistes».

El diputat de Vox-Actúa Baleares, Sergio Rodríguez, ha argumentat el vot en contra del seu grup a la ILP perquè la consideren «absurda» i «dictada pel Govern». I finalment, Josep Melià, portaveu d'El PI, ha justificat l'abstenció perquè el seu grup està en desacord amb la «crítica tan dura que es fa al model econòmic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
Guillem no te molt clar el funcionament, Vox està clar que votarà en contra de tot excepte pujades de sou per ells, el PP està acollonit per no perdre vots, però, igual vota al final a favor i El Pi, en que digui dretes jo diria que es de centre, segurament s'absté, perquè la iniciativa sortiria endavant, i ara comença la tramitació i resulta que una vegada vist el text es poden introduir esmenes que el millorin. No ha pensat que aquesta possibilitat existeix? perquè qualsevol llei es sempre susceptible de millores. O preferiria una llei que fos pitjor? Deixi pixar es mul que les lleis no s'aproven en aquests moment sinó més endavant. Després ja podrà opinar de que ha votat cada un, jo diria que no coneix massa be El Pi..
Valoració:-2menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
A les dretes (del PI fins a VOX) sempre els ha importat un rave el be comú i la solidaritat amb la gent més vulnerable, però si es tracta de protegir el benestar de les generacions futures, això encara els importa menys i ni se molesten en pensar el que han de dir, ni encara que sols sigui per quedar bé.
Valoració:2menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Para esto sirve el parlamentito regional: aprobar tonterías dignas de una tertulia de café o tertulia cervecera.
Valoració:-1menosmas
Per x.-ray, fa dervers d'un any
Volen el model comunista😱
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente