algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El sindicat Alternativa exigeix que es materialitzi l’equiparació retributiva als docents

El passat mes d'octubre el sindicat Alternativa va publicar un estudi comparatiu de què estimen que suposa la falta d'equiparació de la carrera professional dels docents en relació amb la resta de funcionaris. A la primavera del 2015, el govern Bauzà va fer una proposta de carrera professional per als docents i durant els anys 2015 i 2016, l'actual Govern la va fer efectiva, només, a funció pública i a Sanitat. El col·lectiu considera que el vertader reconeixement de la tasca dels docents és la materialització d'aquesta equiparació retributiva i demanen fets, no paraules.

A tall d'exemple i per il·lustrar el greuge que denuncien, el sindicat ha elaborat una anàlisi comparant les retribucions d'un funcionari docent de secundària i no docent de la CAIB al llarg de 32 anys de carrera professional. Estimen una diferència total 197.834,72 euros. Alternativa també posa de manifest que en algunes zones aquesta situació ha derivat al punt de tenir especialitats sense cobrir. Aquest és el cas de les Pitiüses, on a la pèrdua de poder adquisitiu dels darrers 15 anys i l'increment de càrrega de feina i formació exigida, s'hi suma també la dificultat en l'accés a l'habitatge «i els docents s'han vist obligats a dormir dins el seu cotxe més d'una vegada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Increïble, fa dervers d'un any
Ja és ben hora!
Quina vergonya no haver-ho reclamat fa molt de temps!
Per quines cinc-centes no han de cobrar el mateix que els llicenciats que treballen en altres àmbits, cul a cadira, sense haver de corregir en diumenge, les vacances cada vegada més curtes i amb els moscosos i la bonificació per anys treballats ja s´equiparen...
Per quina raó l´Estey, CCOO, UGT i tants d´altres sindicats no ho han reclamat i exigit?
Què n´han tret per no fer-ho?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente