algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

Tots els partits, excepte Vox, homenatgen les víctimes del franquisme

Tots els grups polítics amb representació al Parlament, a excepció de Vox, han llegit aquest dimarts un manifest en record de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

La lectura ha tengut lloc a la Sala de les Passes Perdudes abans de començar la sessió plenària d'aquest dimarts i ha comptat amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol.

El PP, Unides Podem, Ciudadanos, MÉS per Mallorca, Grup Mixt i PSIB-PSOE han llegit diferents parts del manifest amb motiu de la celebració, el proper 31 d'octubre, del Dia de record i homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura.

Amb la lectura d'aquest text, els grups parlamentaris, excepte Vox, han remarcat la importància de la troballa al cementeri de Son Coletes, a Manacor, de les restes d'Aurora Picornell, que ha estat possible gràcies a la Llei 10/2016, de 13 de juny, per a la recuperació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme, aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques de la Cambra.

A més, amb aquest text, el Parlament ha acordat commemorar el dia 29 d'octubre com a Dia de record del naixement del moviment democràtic preautonomista i el del 31 d'octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop militar, la Guerra Civil i la dictadura.

També s'ha compromès a realitzar els actes, les activitats o les accions de difusió que consideri oportuns i siguin adequats als fins d'aquestes dates rellevants per a la memòria democràtica i com a garantia de no repetició.

Finalment, el manifest reconeix aquelles persones que varen lluitar i treballar activament per la concòrdia, la democràcia i la seva consolidació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No renegaran dels seus pares i padrins, fa dervers d'un any
Aquests no canviaran mai i se'ls ha d'anar alerta. Però també s'ha d'anar molt alerta als seus seguidors i votants, que saben com son iwuines idees ténen , però no deixen de seguir-los.

Valoració:9menosmas
Per igual, fa dervers d'un any
Siempre igual, siempre igual.
Esta maldita guerra no terminará nunca. Y cuando baja el mercurio, los de siempre lo vuelven a calentar.
Victimas del año 31 y siguientes, no. Se ve que hay victimas, más victimas que las otras.
Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente