nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El PI considera una «estafa» i un «frau a la institució» l'acord entre els socis de de govern en el Consell de Mallorca

203033

El president d'El PI, Tolo Gili, ha qualificat aquest divendres d'«estafa i frau a la institució» l'acord entre els socis del Pacte en el Consell de Mallorca per a modificar l'acord per a deslligar de la promoció turística el patrocini de Son Moix.

«Estam defraudats i decebuts perquè després de donar suport a una acció, que podia ser discutible, ara s'ha vist que l'important és donar doblers a una empresa privada, sense importar la manera», ha afirmat en una roda de premsa.

Gili ha expressat igualment la seva preocupació davant el possible «maquillatge» dels comptes de la institució per a materialitzar el nou acord que, segons varen avançar anit els socis de Pacte, es tractarà de vincular, «mitjançant una nova figura jurídica», a la cultura i el suport a l'esport base.

«Ja veurem quin és nova figura jurídica que crearan perquè ja existeixen recursos en els pressupostos per a cultura i l'esport base i els fons no poden passar d'una partida a una altra sense control», ha afegit.

El president de la formació centrista ha assegurat que la jornada d'aquest dijous el va fer sentir «vergonya aliena», en constatar que tant MÉS com Unides Podem «volien demostrar força cap als seus simpatitzants».

En tot cas, sí que s'ha mostrat d'acord amb les opinions dels socis del PSIB en relació a la saturació turística.

En aquest context ha emmarcat la presentació d'una moció en el pròxim ple de la institució per a promoure accions de desestacionalització del turisme.

En aquest sentit, la portaveu de la formació en la institució insular, Xisca Mora, ha assenyalat que «per fidelitat a l'Estatut», que fixa que les competències en promoció són del Consell, instaran l'equip de govern a continuar promocionant l'illa, encara que amb l'objectiu de deixar de concentrar el gruix de visitants al juliol i agost i fugir del turisme de masses.

«Estem davant una situació complicada i no podem posar en risc l'economia de Mallorca per qüestions electoralistes», ha afirmat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No?, fa dervers d'un any
Els partits polítics no estan pendents de l'economia de Mallorca. El que els interessa són les eleccions perquè l'estabilitat institucional els garanteix feina i bons sous, vagi com vagi l'economia
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente