cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

El tren i el metro seran gratuïts a Mallorca i el transport interurbà de Menorca, Eivissa i Formentera s'abaratirà un 70 % a partir del 1r de setembre

Pedro Sánchez segueix improvisant mesures segons gira el vent. Aquest dimarts ha anunciat que el transport ferroviari a Mallorca serà gratuït fins a final d'any.

El president espanyol ha fet l'anunci en declaracions als mitjans en el Palau de l'Almudaina de Palma després del despatx d'estiu amb el Rei espanyol, Felip VI.

El líder de l'Executiu espanyol ha emmarcat la mesura «justificada», que entrarà en vigor el 1r de setembre, per a donar resposta a les ciutadans que «per la seva diversitat territorial no es veien reconeguts en les ajudes inicials».

En relació al desenvolupament de la part fiscal del Règim Especial de Balears (REB) s'ha referit a l'acord entre el Govern i el Ministeri d'Hisenda espanyol per a incorporar aquests recursos als Pressupostos Generals de l'Estat.

Sánchez ha insistit que al marge de la tramitació parlamentària del projecte de llei Balears té garantits per als pròxims cinc anys més de 600 milions d'euros en transferències de recursos.

Posteriorment, la presidenta del Govern, Francina Armengol, en una roda de premsa posterior a la reunió mantinguda amb Pedro Sánchez, ha anunciat que els bitllets d'autobús de Menorca, Eivissa i Formentera comptaran amb descomptes de fins a un 70% des del 1r de setembre fins al 31 de desembre d'enguany, ja que el Govern espanyol 'bonificarà' un 50% addicional del preu final.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa dervers d'un any

A en Julianet. Jo tampoc no ho entenc, i em fa mala cara.

O és que s'acosten eleccions i no ho sabem. Potser és que els Borbons han vist les orelles al llop.
Valoració:3menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any

Cap com aquesta, No me'n puc avenir, Que ho hem de creure?

Ja sabeu que no tenc costum d'escriure en foraster, però ací s'imposen aquells versos de La Venganza de Don Mendo:"Un rayo que a mis pies cayese de la altura, un cuervo que trocara su negror en albura, extrañárame menos que esta rara ventura".

No ho creuré que no ho vegi... i encara. Que no sigui un foc d'encenalls: "gat escaldat d'aigua freda tem."
Valoració:4menosmas
Per Casual, fa dervers d'un any
Tirar-se concerti i uns coets de traca és voler fer-se veure, encara que en el fons tot estigui per fer. Una propaganda buida i gratuïta. Els socials és el que millor saben fer, i acabant sense fer res.
Valoració:4menosmas
Per Julianet, fa dervers d'un any
I els usuaris de bus del TIB?

Si agaf el BUS del TIB Campos hauré de pagar. Però si agaf el tren a Manacor per arribar a ciutat serà gratuït...

No ho comprenc..
Valoració:4menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Si el transport ferroviari es el que te més capacitat per a desplaçar més gent amb menys consums de territori i carburants, el més sostenible i menys emissions de gasos contaminants, no s'entén que no sigui el més afavorit per les Administracions Públiques. Fa 60 anys hi havia 40.000 cotxes a Mallorca i 350 Km de xarxa ferroviària que arribava a 33 pobles. Avui tenim més de i milió de cotxes, 100 km de xarxa ferroviària menys i el tren sols arriba a 18 pobles.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente