algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Gili: «Les Balears no existeixen per a Pedro Sánchez»

En el debat d'estat de la nació d'aquest dimarts, que no se celebrava des de feia set anys, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha exposat ni una mesura per les Balears. «En dies com els d'avui es constata que des de Madrid, des del centralisme més radical, no compten amb les Balears. És igual quan llegeixis això, la història es repeteix any rere any», ha criticat el president d'El Pi-Proposta per les Illes Balears, Tolo Gili.

«Pedro Sánchez ha anunciat habitatge públic a Madrid i abonaments per Renfe i Rodalies. És vergonyós que no s'apliqui alguna mesura en aquests aspectes a les illes on tenim greus problemes d'accés a l'habitatge i de transport públic», ha assenyalat Gili.

Així mateix, el president d'El Pi ha defensat la necessitat que les Balears comptin amb un règim econòmic i fiscal especial «de bon de veres», que compensi la insularitat i ens permeti ser competitius en sectors estratègics com l'agricultura o la indústria. «Són necessàries unes inversions de l'Estat que no es converteixin en un instrument per acabar de discriminar els ciutadans de les Balears», ha sentenciat Gili.

La formació considera que Sánchez ha perdut una molt bona ocasió per abordar el nou model de finançament, un element cabdal per al progrés del país i que el bipartidisme ha decidit no tractar fins a la pròxima legislatura. «No pot ser que els dos grans partits, PP i PSOE, continuïn rient-se de nosaltres en un tema tan important com aquest, que depèn del progrés de la nostra comunitat. Només amb un diputat d'obediència estrictament balear a Madrid els faríem treure els colors i reaccionar. Les Balears pateixen un infrafinançament flagrant que ha de ser resolt».

Amb tot Gili, ha assenyalat que a El Pi continuarem fent feina des de la «centralitat, moderació i pragmatisme» i reclamat les «les màximes quotes d'autogovern per a les Illes Balears i la nostra identitat com a poble». «Amb el Pi al Govern de les Illes Balears i amb representació al Congrés dels Diputats impulsaríem d'una vegada per totes la transferència de les competències de costes, ports, seguretat, justícia previstes a l'Estatut d'Autonomia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Saquejar i enviar gwntota hostil., fa dervers d'un any
Només se'n recorden de les Illes Balears, a l'hora de recaptar els impostos i per enviar-nos gentussa a la que els molesta la nostra llengua i la nostra cultura fins a tal punt, que tracten al nostre patrimoni cultural com un delicte d'odi cap a ells que s'ha d'eliminar.
I per estar dins una nació només pels inconvenients i no tenir dret a cap avantatge, val més plegar i fer-se independent.
Valoració:8menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
Està bastant clar, diria jo, els 8 diputats i excepte un tots els Senadors elegits a ca nostra han votat sempre el que els hi manen els seus caps, es a dir qualsevol proposta incloses totes les que ens roben duros a ma armada, i son moltes, son votades a favor de que vagin endavant, i després ja veurem si donam excuses, que ara ja ni aixó, perque clar si en surt un que diu que no es quedarà sens càrrec. I nosaltres estupids ciutadans de Balears els seguim triant, i no serà perque no hi hagui dos partits de pais a on les ordres sortirien unica i exclusivament de Balears. Idó no imbecils que som seguim amb la merda de ppsoe. Ens mereixem els que ens fan, i son tan ridiculs que ho solventam com sempre amb un tanmateix. Doncs a mi m'emprenya molt que ens robin i que siguem xotets de cordeta i criats a ca nostra. I no val cap exculsa perque basta veure que fa el diputat de Teruel, just 1, o els tres de Canaries. Al final la conclusio es que si no espabilam tenim el que ens mereixem.
Valoració:7menosmas
Per Rebot, fa dervers d'un any
L’independència única solució
Valoració:13menosmas
Per No, fa dervers d'un any
No, ni per a Pedro Sanchez, ni per a Feijoo, ni per a Podemos. Per tant, no s'entèn que no treballeu per acoseguir una majoria social forta i crítica que fins i tot pugui plantejar la independència d'Espanya, agermanats amb Catalunya i que, en canvi, no aspireu a res més que a anar a remolc del PSOE o el PP.
Valoració:8menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any
O ponemos 3o4 diputados en las cortes o no hay nada que hacer.
Para los de la villa y corte somos una colonia
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente