cielo claro
  • Màx: 21.28°
  • Mín: 13.54°
21°

El Consell per la República alerta del risc que corren els drets humans d'activistes i representants del poble kurd

El govern del Consell per la República ha expressat «la seva profunda preocupació per l'acord amb Turquia fet públic el passat dimarts vint-i-vuit de juny, a l'inici de la cimera de l'OTAN a Madrid, que va permetre desbloquejar el procés d'adhesió de Suècia i Finlàndia a aquesta organització internacional».

Segons el Consell per la República «El contingut d'aquest acord reafirma que es tracta d'una concessió de l'aliança atlàntica al líder autocràtic d'un estat, Turquia, condemnat en nombroses ocasions per vulnerar drets humans, especialment la llibertat d'expressió i associació, i els drets polítics d'opositors i minories nacionals» i afegeix que «amb aquest acord, l'OTAN ha prioritzat el pragmatisme per sobre una política basada en els valors i principis que han d'inspirar la integració i la política de seguretat internacional».

L'acord inclou, al seu punt vuitè, el compromís de Suècia i Finlàndia d'abordar les sol·licituds pendents de deportació o extradició a Turquia de sospitosos de terrorisme «de manera ràpida i completa» a canvi d'aixecar el bloqueig a la incorporació dels dos països nòrdics a l'OTAN.

«Aquest punt va ser pactat en una reunió cara a cara entre el president turc, Recep Tayyip Erdogan i el president nord-americà Joe Biden que, en si mateix, contribueix a legitimar el règim d'Erdogan i traslladar a l'agenda de l'Aliança Atlàntica la retòrica terrorista emprada per justificar la repressió i opressió sistèmica del poble kurd que lluita per exercir el seu dret a l'autodeterminació», recorden des del Consell.

El Consell alerta del «risc que aquest acord impliqui sacrificar els drets humans d'activistes i representants del poble kurd, membres Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i de les Unitats de Defensa del Poble (YPG), exiliats a Suècia i Finlàndia, ja que el règim d'Erdogan els considera "terroristes" de manera indiscriminada. Cal recordar que les milícies kurdes han estat aliades crucials dels EUA i la UE en la lluita contra Estat Islàmic i que l'extradició dels seus combatents considerats "terroristes" per Turquia significaria una traïció a la causa kurda, plenament legítima».

Alhora, el Consell expressa la confiança en què Suècia i Finlàndia mantendran en el si de l'OTAN la mateixa concepció estricta de la democràcia que caracteritza la política en aquests estats que «inclou el ple respecte a les convencions internacionals de drets humans».

Finalment, l'organisme republicà expressa «tota la solidaritat al poble kurd, el suport a la lluita pacífica per la seva autodeterminació» i denuncia que «els seus drets hagin estat sacrificats per assolir objectius polítics de tercers països».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Es règim de n’Erdogan considera terrorista qualsevol kurd o kurda que vullga conservar sa seua identitat. Sa saga des Barzanis, kurds renegats col·laboradors amb s’estat turc, cauria en principi fora d’aquesta categoria. N’Erdogan, a més, demostra cada dia sa seua complicitat i sintonia amb es terrorisme islàmic, ja que són bandes gihadistes ses que complementen es seu exèrcit al Kurdistan i al nord-est de Síria, on es pròxim dia 19 es compleixen deu anys de revolució. Potser es podria dir que si hi ha sintonia entre n’Erdogan i s’estat islàmic i també entre s’OTAN i n’Erdogan, aleshores n’hi ha també entre s’OTAN i s’estat islàmic
Valoració:1menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Els falsos estats democràtics d'Europa (entre ells "mi querida espanya"), si deveres fossin democràtics i defensessin els Drets Humans, no fomentarien els negocis i la cooperació amb els estats dictatorials a on no son respectats .
Cada cop que se consolida una tirania violant drets humans a qualsevol indret del mon, totes les democràcies del mon es fan més febles.
Valoració:4menosmas
Per El terroristes son Erdogan i els seus, fa dervers d'un any
És que és molt fàcil, qualificar només per conveniències pròpies, com a terroristes a als fills d'un poble que només lluiten contra els invasors que els saquegen i que els maten i que en aquest cas.son els turcs, perque Erdogan té com a fita restautar l"Imperi Otomà i que és un altre invasor com Putin, que s'ha atrevit fins i tot, a invadir paisos de la Uniô Europea com Grècia i que no se fa massa enfora de Putin.
Però donat a que la situació geo-estratègica de Turquia és vital dìns la guerra d'Ucraîna a la OTAN, se'l suporta i se'l aguanta, esperant que perdi les properes eleccions, si no fa trampes, ja que el poble turc no en està gens content, perque el seu afany imperialista i les seves campanyes militars, han esfondrat econòmicament al país, alhora que el seu fonamentalisme religiós islàmic està acabant amb la mescla de cultures orientals i occidentals, que sempre ha caractetitzat a Turquia i que és molt perjudicial per una de les seves principals font de riquesa del país com és el turisme.
I encara hi ha un altre factor que fa que no sigui un soci de fiar, però que no convé expulsar. I és que no és del tot impossible qlaueo en el conflicte de la guerra ucraïna pugui estar jugant a dues bandes.
Ara bé, és inadmissible com pugui utilitzar la seguretat d'uns paîsos occidentals que ténen tan de dret o més que Turquia, malgrat aquesta dugui a la OTAN des-d 1952, per satisfer el seu afany imperialista i criminal contra un poble que nmés lluita per la seva pau i la seva llibertat.en definitiva, que moralment el terrorista és Erdogan i que fa el mateix que fa Putin, que en els temps qie correm en el que la base de la polìtica son negociació i la cooperació, resulta totalment incomprensible i nefasta una política expansionista belicista i invasora.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente