muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Alzamora: «El traspàs de les competències d'Agricultura al Consell ajudarà a impulsar sectors estratègics en el canvi de model»

El secretari general de MÉS per Mallorca i candidat al Consell, Jaume Alzamora, ha assegurat que amb la nova Llei de Consells, aprovada recentment, el Consell de Mallorca assumirà les competències en matèria d'agricultura i això «permetrà disposar de més eines que contribueixin a la transformació econòmica».

En aquest context, Alzamora ha insistit en la idea de seguir el model d'aposta per la qualitat que fan les bodegues mallorquines, perquè «tenim un territori limitat i massa pressionat i aquest model insostenible només es pot superar amb la millora qualitativa dels nostres productes».

Durant una visita a tres cellers de Petra, Alzamora ha assenyalat que el conjunt de l'agricultura, la ramaderia, la pesca i el desenvolupament rural «constitueixen una part fonamental de la nostra economia, del nostre paisatge i de la nostra manera d'entendre el món». «Les persones han de poder viure del camp, per això l'aplicació de polítiques encaminades a la seua sostenibilitat és fonamental per a garantir un territori amb futur i que al mateix temps generi oportunitats laborals dignes», ha assegurat.

De fet, tal com ha explicat, el sector del vi a Mallorca creix en producció i també en comercialització. La valoració econòmica de la comercialització de vins de qualitat de les Balears l'any 2021 va ser de 36,4 milions d'euros. El 2021, les denominacions de qualitat de les Balears van comercialitzar 47.754 hectolitres, dels quals gairebé 9.000 foren exportacions. Amb aquestes xifres, Alzamora ha reivindicat un canvi de model possible i generador d'ocupació en sectors diferenciats del turisme. «Les condicions naturals de Mallorca han consolidat al llarg del temps aquest sector econòmic clau i potent, essencial i estratègic», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.