cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 24°
24°

Els quatre representants de Catalunya Nord a l'Assemblea francesa seran del partit de Marine Le Pen, Rassemblement National

200885

Gir cap a l'extrema dreta a Catalunya Nord. La ciutadania ha elegit, en la segona tanda de les eleccions legislatives franceses, els quatre diputats que els representaran a l’Assemblea francesa durant els cinc anys vinents, i els quatre seran del partit de Marine Le Pen, Rassemblement National.

Els resultats de les quatre circumscripcions catalanes són aquests:

Primera circumscripció. La candidata de l’extrema dreta, Sophie Blanc, ha guanyat la segona tanda amb 15.859 vots (53,9%), davant el macronista Romain Grau, que n’ha aconseguit 13.583 (43,4%). La participació ha estat del 44,4%.

Segona circumscripció. La candidata de l’extrema dreta, Anaïs Sabatini, ha obtingut 26.682 vots, el 61,2%, davant la macronista Frédérique Lis, amb 16.897 (38,8%). La participació ha estat del 46,0%.

Tercera circumscripció. La candidata de l’extrema dreta, Sandrine Dogor-Such, amb 19.299 sufragis (54,1%), serà la nova diputada del districte, després d’haver derrotat Nathalie Culell, candidata de l’esquerra (NUPES), que ha rebut 16.368 vots, el 45,9%.

Quarta circumscripció. La candidata de l’extrema dreta, Michèle Martínez, ha aconseguit 24.332 vots, el 56%. Sébastian Cazenove, de la majoria presidencial, Ensemble!, n’ha rebuts 18.905, el 43,7%. La participació ha estat del 47,2%.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Si no t'agrada, no ho miris, fa 13 dies
Els forasters francesos son de París i d'altres zones "chic" i "pijos" i militars i policies retirats amb una bona pensió i arribats d'altres regions de França, no és la mateixa realitat que tenim aquí. Però en hi ha, que per tal de fer-se els entesos i donar la imatge de saber-ho tot, te fan la contrària, te renyen, i parlen del que no coneixen.
I referint-me a la nostra terra, ja és clar, que tenim monstruets ultres, com per tot arreu, però la majoria que vol fulminar al nostre poble no son ells. I si no hi hagués tants de forasters que malgrat hagin medrat aquí no se volen integrar amb el poble mallorquí, tindriem menys gent votant a partits centralistes, no se criminalitzaria a la nostra llengua com se criminalitza, no hauriem de patir dia si i dia també humil.liacions i violència només per parlar en la nostra llengua a la nostra terra i segurament, tindriem diputats de partits nostros a Madrid, però la majoria vinguda de fora, ofega al nostre poble, ens apaga la veu i no s'aturen de venir, perque està fet aposta.
Valoració:0menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 14 dies
@Resultats de l'abstenció: Del quatre electes, tres tenen cognom català (Blanc), occità (Such) o cors (Sabatini) Això que diu que no hi ha extrema dreta dins les famílies catalanes, occitanes, sardes o corsés suposa un límit. A Mallorca tenim Fulgencio Coll, Agustí Buades, Juan March, Carlos Delgado March, José Ramón Bauzá, Carmen Planas, el "camarada" Bonet (falangista)... Ara, el senzill és culpar els mileuristes forasters de ser fatxes, molts d'ells membres de famílies campesines i obreres nouvingudes. Sempre encenent l'odi al foraster i sense donar cap importància a les famílies catalanes de Mallorca, País Valencià, Principat i Catalunya Nord que fan costat a la ultradreta, que n'hi ha, i moltes.
Valoració:0menosmas
Per Resultats de l'abstenció, fa 14 dies
A la Catalunya Nord, ténen el mateix problema que tenim noltros de forasters fatxes que ho desbaraten tot, però encara més gros: Com que no poden tenir partits nacionalistes, perque la llei ho prohibeix i la gent està molt desencantada dels seus polítics, la abstenciô és monstruosa, pensin que a aquestes eleccions només ha votat el trenta per cent de l'electorat, que és una perfecta minoria.
I com que la Catalunya Nord té bon clima, bon vi, bon menjar, bones platges i bons preus respecte als preus d'altres zones de França, s'ha convertit en el geriàtric barat de França, a on passen els seus darrers dies molts de militars, gendarmes i policies jubilats, que son els que aporten aquests vots tan lletjos com perillosos..
Culpa de l'abstenció, que farà que el feixisme deztrossi tota la democràcia i les llibertats que puguin tenir. Llavors, no tindran més remei que fer una altra revolució, si és que poden, perque tothom sap que en Putin ajuda i protegeix a la extrema dreta i especialmet a la francesa.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente