cielo claro
  • Màx: 22.59°
  • Mín: 13.08°
22°

Vox qualifica el pare Josep Massot de «monjo separatista»

Josep Massot i Muntaner, que va morir el passat 24 d'abril, va ser filòleg, historiador, assagista, editor, escriptor i director de les Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Però el feixisme tendeix al reduccionisme i el seu representant al Parlament, Jorge Campos, ha qualificat, enseu parlamentaria, durant la sessió de control al Govern, el pare Massot de «monjo separatista».

L'activista extremista s'ho ha fet venir bé per mesclar el pare Massot dins la seva pregunta al Govern sobre una manifestació de caçadors, per acusar la Presidenta del Govern de fugir-ne per «assistir al funeral del monjo separatista Josep Massot».

Francina Armengol ha respost al portaveu de Vox qualificant Massot de «referent intel·lectual». «A mi em pot insultar, perquè tenc l'esquena ampla, però no a una persona que ha mort recentment i que, a més, és un referent intel·lectual, perquè això no té cabuda en un parlament democràtic com aquest», ha dit la Presidenta, que ha afegit, «amb la intenció d'homenatjar els parlaments democràtiques, cal recordar que el monjo i historiador Massot era una persona íntegra, ambaixadora de la cultura catalana sí, però també de les Balears, a més d'un exemple per a molts, encara que vostè mai arribarà a la seva altura per a entendre-ho».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Que no se fiquin a on no hi pinten res, fa dervers d'un any
I què punyetes sap aquesta colla de feixistarros incults i desagradables dels nostres intel.lectuals?
Que no fiquin les seves manotes a dins de la nostra cultura i que deixin de posar etiquetes sense saber, perque l'etiqueta que se mereixen ells i els seus és molt més lletja que la de separatista.
Valoració:4menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
12 juny 1707. Xàtiva …ciutat, …fou cremada completament, per ordre de Felip V: «A fin de imprimir el terror y como ejemplo severo para evitar obstinaciones parecidas, he hecho arrasar la ciudad». Xàtiva tenia 12.000 habitants el 1707 i l'any següent 400.
Valoració:6menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
1936.-«Transformaremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar. ¿El problema de Cataluña? Resolución facilísima: ¡Se exterminan a todos los catalanes! Es una cuestión de tiempo». (Gonzalo Queipo de Llano, general d’en Franco…, 1936).
Valoració:6menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
1715.-«Si os defendieren qualquier Castillo, o Casafuerte, la quemaréis y arruinaréis hasta los cimientos. Y toda la gente que encontraréis dentro la mandaréis [a]horcar, …y sus vienes serán confiscados, sin remisión». PASCUAL RAMOS, Eduardo. «Preparativos y disposiciones de Felipe V para la expedición a Mallorca en 1715…
Valoració:7menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
1906.- «Hay que castellanizar a Cataluña... Hay que pensar en español, hablar en español y conducirse como español, y esto de grado o por fuerza. El soldado y el marinero catalán deben ir a servir a otras regiones de España …». (Ejército y Armada, Madrid, 1906).
Valoració:6menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
1715.- “Lo sexto se podria prevenir el cuidado de introducir la lengua castellana en aquel País... Pero como a cada nación parece que señaló la naturaleça su idioma particular ... y mas quando el genio de la Nacion como el de los catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País...”, (Archivo Histórico Nacional, “Consejos”, llig. 17986)
Valoració:6menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
1715.- El 18 d’agost, el Consejo de Castilla adreçant-se a Philippe de Bourbon (Felip V) entre altres coses, li remarcava que en la composició de l'Audiència «el Regente y el Fiscal sean precisamente Castellanos», …. . …. «Que se actue y los Instrumentos se escrivan la lengua Castellana. Y que de oy en adelante no se permita imprimir libro alguno en otro idioma que en castellano». …. «así en lo civil, como en lo criminal actuando en lengua Castellana». …. Aquest decret, dit de Nueva Planta de Mallorca, fou signat per Felip V al palau del Buen Retiro el 28 novembre 1715. ... //// ...
Valoració:6menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
A ver, que me lío.
Era monje? Sí.
Era separatista? Sí.
Dónde está la ofensa?.
Acaso ser separatista es un insulto?.
Cada vez os entiendo menos, muchachos.
🤷🏻‍♂️
Valoració:-1menosmas
Per Pierre Mitjanena, fa dervers d'un any
Quina feinada bruta ha de fer aquest homonet, per poder menjar calent. Mal camí duis, germà.
Valoració:9menosmas
Per Alerta!, fa dervers d'un any
"una persona íntegra, ambaixadora de la cultura catalana sí, però també de les Balears,"

Alerta:
", però també de les Balears," sobra; ja que la cultura catalana inclou tots els territoris catalans (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente