muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
16°

Els pactes del PP espanyol amb Vox sorprenen i deceben el PP europeu

El pacte entre PP i Vox per a governar Castella i Lleó no ha agradat el Partit Popular europeu. El president europeu del PP, Donald Tusk, ha carregat contra l’acord de coalició i l’ha definit com una capitulació i una «sorpresa trista». N’ha parlat a la trobada de líders conservadors que s’ha fet a l’estat francès, com a prèvia a la cimera de dirigents europeus que es farà a Versalles, i en la qual hi ha participat Pablo Casado, que s’ha acomiadat.

«Per a mi ha estat una sorpresa trista. Pablo Casado era una garantia personal de mantenir el PP al centredreta evitant flirtejos amb els radicals, amb moviments d’extrema dreta com Vox», ha dit Tusk, que també ha declarat: «És una capitulació. Esperem que només sigui un incident o un accident, no una tendència».

També n’ha parlat el màxim dirigent del PP al Parlament Europeu, Manfred Weber, que ha dit que Casado ha parlat al final de la reunió dels líders conservadors per a acomiadar-se: «Ha volgut destacar allò que ha considerat els seus dos eixos principals al capdavant del PP: no arribar a acords de govern amb l’extrema dreta de Vox i lluitar contra la corrupció».

Michel Barnier, dirigent dels Republicans, ha comparat la situació espanyola amb la francesa, i ha deixat clar que ells fan un cordó sanitari a l’extrema dreta de Marine Le Pen: «Casado està en contra dels acords amb l’extrema dreta, com nosaltres, que plantem cara a Marine Le Pen.»

El PP ha acordat amb Vox cedir a l’extrema dreta la presidència de les Corts de Castella i Lleó, la vice-presidència del govern i tres conselleries. A més, han tancat un pacte de govern on parlen de «violència intrafamiliar» en comptes de violència masclista i de promoure una «immigració ordenada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per buen principio., fa mes de 2 anys
Tú mismo reconoces que eres Xusma fatxa. Es un buen principio.
Valoració:-3menosmas
Per És el que volia el PP, fa mes de 2 anys
És el que volia el PP des d'un principi. Recordem que VOX és un fill del PP que ara comença a independitzar-se. I què millor per un negoci, que enlloc de dos socis amb interessos diferents, el gestionin els pares junt amb els fills?
Tots dos partits hi guanyaran: Els únics que hi perdràn seràn els ciutadans de Castella i Lleó.
Valoració:4menosmas
Per Xusma fatxa, fa mes de 2 anys
El tal Tusk sap de sobra que és la ciutadania que vota, però els pactes els fan els polítics, i ni han que tenen dignitat com " el tal Tusk " i altres que nó i en Mañueco i el "nou" PP segueix en la mateixa m....... és el seu ADN.
Valoració:5menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 2 anys
Tanto monta, monta tanto. Casado com Feijoó. Més del mateix.
Valoració:5menosmas
Per segur, fa mes de 2 anys
Me parece muy bien que al tal Tusk el pacto no le haya gustado. A mi, hay otras cosas que no me gustan y me tengo que aguantar.
El tal Tusk y demás compañeros de viaje sabia que VOX está en la linea de salida de cualquier elección que se celebre en España y por lo tanto, puede llegar a formar gobierno con otros partidos. No debe olvidar y respetar al mismo tiempo (como demócrata de toda la vida que supongo que es), que son los ciudadanos con sus votos los que hacen y deshacen. Ponen y quitan.
Este tal Tusk ahora va a resultar que no sabía nada de nada. Por cierto: Cabe suponer que el puesto que ocupa ha sido puesto por los votos de la ciudadanía.
Valoració:-7menosmas
Per attention au sud !, fa mes de 2 anys
Ací a sa península tothom sap que PP i Vox són germans de llet, alletats pel Franco i demés generals colpistes. Ja ho val !
Atenció Europa, anau amb ulls ben oberts pel que puga passar a Ñ !
I compte on vajan a parar vostras subvencions !
Valoració:6menosmas
Per Ja ho val!, fa mes de 2 anys
L'estrena de Feijoo ha sigut autoritzar aquest pacte, malgrat que Sánchez no esta exent de culpa, per no haver volgut que eñl PSOE donàs suport a Mañueco com a president de Castella-Lleó, fent possible que el PP governàs en solitari.
Ara cal observar tots els desastres que faran.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente